Detergenti sustenabili - Produse igiena Sterge.ro

Detergenti sustenabili

Detergentii si solutiile de curatare au la baza surfactanti, componente chimice care dizolva murdaria si grasimea. Traditional, acestia sunt produsi din petrol sau din surse naturale, cum ar fi uleiul de palmier care afecteaza mediul in doua moduri:

  • cultivarea palmierului se face in dauna padurilor tropicale
  • transportul acestuia se face pe distante foarte mari cu rezultatul generarii unei amprente de carbon mari

Detergentii ecologici reduc impactul negativ asupra mediului astfel:

  • prin folosirea ca sursa pentru surfactanti a plantelor cultivate in UE – rapita, ulei de in, ulei de masline, ulei de floarea soarelui.
  • prin reducerea distantelor de transport, cultivarea acestor specii favorizand agricultura locala, diversitatea speciilor in arealul european si previne distrugerea padurilor tropicale.

In acelasi timp produsele au clasificarea cea mai inalta de ecologie din UE, respectiv Cradle-to-Cradle Gold, care certifica ca impactul acestor produse asupra vietii omului este de 0.01%, mult sub cerintele de ecologie ale Uniunii Europene!

Filtreaza
0 filtre active

Ce este intr-adevar surprinzator pentru produsele din gama Green Care, nu e numai certificarea Cradle-to-Cradle Gold – o certificare exceptionala pentru produse chimice! – ci faptul ca aceste produse sunt la fel de eficiente ca produsele de curatenie si detergentii non-ecologici, la preturi comparabile!

Aceasta gama, rezultat al activitatii de cercetare a companiei, nu contine nici un fel de chimicale periculoase sau agresive pentru om sau mediu, ceea ce este rar in aceasta industrie. Practic efectul asupra mediului inconjurator este total infensiv, componentele active din produse fiind obtinute din ingrediente pe baza de plante!

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!