10 sfaturi pentru a menține o casă curată - Sterge.ro

10 sfaturi pentru a menține o casă curată

sfaturi-pentru-a-tine-casa-curata

Dacă te-ai săturat să petreci sâmbăta făcând curățenie, doar pentru a descoperi luni că pare că nu ai făcut nimic, iată câteva idei pentru a-ți fi de ajutor.

De la ordinea de  dimineață până la o sarcină de 2 minute de făcut înainte de culcare, aceste sfaturi pentru a menține o casă curată vor face ca locul tău să pară ordonat toată săptămâna.

1. Fă-ți patul.

Fiind cea mai vizibilă suprafață din dormitor, un pat nefacut face ca întreaga cameră să pară dezordonată. Dacă să bagi la spălat cearșafurile nu este treaba cea mai plăcută pentru tine, treci la o plapumă cu o husă detașabilă pe care o poți spăla în fiecare săptămână – trebuie să o tragi în sus și, boom, patul tău este ordonat.

2. Golește mașina de spălat vase în fiecare dimineață

Golirea mașinii de spălat vase facilitează menținerea unei case curate, deoarece vasele murdare nu vor trebui să stea în chiuvetă sau pe blatul de bucătărie.

Dacă te-ai cronometrat vreodată făcănd asta știi că durează doar 5 minute. Fă-o în timp ce se prepară cafeaua sau în timp ce aștepți  copiii să se pregătească de școală.

3. Curățați de fiecare dată când gătiți

Blaturile murdare atrag dăunătorii casnici și vă fac bucătăria să arate îngrozitor. Deoarece ai golit deja mașina de spălat vase dimineața, poți încărca rapid vasele după mese sau gustări și apoi poți șterge blaturile. Această sarcină nu implică mutarea tuturor ustensilelor. Pune orice mâncare deoparte, apoi pulverizează și curăță restul.

Curățați-de-fiecare-dată-când-gătiți

3. Spălați câte o mașină de rufe zilnic

Un obicei zilnic de spălat rufe schimbă viața. Pune o încărcătură înainte de a merge la muncă. Sau, dacă mașina ta de spălat are un ciclu de pornire întârziat, seteaz-o să funcționeze chiar înainte de a ajunge acasă. Transferă hainele umede în uscător după cină, apoi împăturește-le în timpul pauzelor publicitare de la televizor. A pune deoparte o încărcătură de rufe nu necesită mult timp. Fă-o în drum spre pat. Nu poți decide ce să speli? Utilizează un coș de sortare a rufelor și ia-l la spălat pe cel care are cele mai multe haine.

5. Ștergeți chiuvetele și robinetele

Stropii de pastă de dinți și firele de păr din chiuveta de la baie arată urât. Păstrează un recipient cu șervețele dezinfectante sub chiuvetă, astfel încât să fie la îndemână. Șterge chiuveta și robinetul după ce ai terminat pregătirea pentru ziua respectivă. Urăști gândul de a cheltui bani folosind atâtea șervețele? Poți folosi spirt și  prosoape de hârtie.

Ștergeți-chiuvetele-și-robinetele

6. Sortează și reciclează hârtia cât mai curând posibil

Poșta, facturile, pliantele, cataloagele și documentele școlare sosesc în mod constant. Lăsarea lor deoparte duce la o grămadă care preia masa de sufragerie sau blatul din bucătărie. Apoi ne uităm la acea stivă și ne simțim prea copleșiți pentru a-i face față, așa că ea continuă să crească. Ocupă-te de corespondență zilnic când o aduci în casă. Având un tocător în bucătărie sau într-un loc la fel de accesibil, gestionarea mesajelor nedorite este simplă. Pune facturile într-un sortator de unde le poți lua în ziua de plată și aruncă fluturașii în coșul de reciclare. Treaba făcuta.

7. Folosiți covorașe de curățare murdărie

Cu cât Praful și murdăria sunt aduse mai puțin în interior, cu atât mai rar va trebui să vă cureți podeaua. Ține murdăria departe de casă cu covorașe la fiecare ușă exterioară. Aspiră-le sau scutură-le afară la fiecare câteva zile.

8. Ia-ți mizeria cu tine

Nu iți lăsa de lucru în plus cu a doua zi. După o seară de Netflix și gustări, îndreaptă păturile de pe canapea. Du-ți vasul cu floricelele și paharul gol în bucătărie și pune-le în mașina de spălat vase, nu în chiuvetă. Roagă membrii familiei să facă același lucru cu lucrurile lor. Două minute petrecute pentru resetarea camerei  de familie o pregătesc pentru a vă bucura de a doua zi.

9. Crează o rutină de curățare a bucătăriei

Curățarea bucătăriei la sfârșitul zilei duce la un început mai plăcut a doua zi. Configurează-ți aparatul de cafea, pune mâncarea în frigider și elimină dezordinea de pe blaturi. Scoate gunoiul din bucătărie. Făcând aceste lucruri, ajută și la prevenirea dăunătorilor casnici. Ai nevoie de un memento? Imprimă-ți această rutină de bucătărie de seară și agăță-ți-o pe frigider.

10. Păstrează un program de curățenie în casă

Imaginează-ți cât de greu este să cureți o ceașcă de cafea vărsată pe podeaua bucătăriei dacă ai lăsat-o acolo toată noaptea. Curățarea imediată, pe de altă parte, îți rapește doar câteva secunde. Același lucru este valabil și pentru restul casei tale. Fie că decizi să cureți totul o zi pe săptămână, sau o cameră pe zi, respectarea unui program constant este unul dintre cele mai importante secrete pentru a menține o casă curată. Așadar, nu aștepta ca și casa ta să arate dezordonată înainte de a îți face treburile.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!