Lavete industriale

Indiferent de industria in care lucrezi, atunci cand vrei sa stergi ceva, este foarte important sa folosesti lavete industriale de calitate, performante, care sa iti usureze munca si sa iti imbunatateasca eficienta.In functie de domeniul de activitate, aplicatie si specificul activitatii de stergere, exista mai multe tipuri de lavete industriale:Lavetele industriale pentru mentenanta generala - sunt acele lavete concepute special pentru stergeri grele, cu mult ulei si murdarie grea.

 

De obicei sunt folosite pentru curatarea si intretinerea unor masinarii si echipamente industriale, unde viteza de absorbtie si capacitatea de curatare rapida sunt esentiale. Lavetele trebuie de asemenea sa nu lase scame, acestea reprezentand un factor de risc, in special pentru echipamentele de precizie (ex: CNC ).

Lavete industriale pentru pregatirea suprafetelor – sunt utilizate in etape intermediare din diverse procese de fabricatie sau procesare. In aceasta categorie intalnim cel mai des lavetele pentru degresare, utilizate in procesul de vopsire, pentru degresarea si decontaminarea suprafetelor, chiar inainte de aplicarea unui strat de vopsea. Printre caracteristicilor lor cele mai importante se numara lipsa scamelor si rezistenta la solventi foarte puternici ( ex: acetona, MEC, etc. ).

Lavetele industriale pentru stergeri precise – se folosesc pentru stergeri delicate, de cele mai multe ori pe produse si piese industriale finite. In aceste cazuri, vorbim de de un grad de murdarie scazut ( ex: pelicula fina de ulei ), insa unde este foarte important ca sarcina sa fie indeplinita rapid, eficient si protejand suprafata atinsa. Orice imperfectiune sau eroare in aceste situatii poate duce la transformarea produsul sau piesei respective intr-un rebut, ceea ce poate implica pierderi semnificative.

Lavete industriale pentru domeniul alimentar – in primul rand trebuie sa fie lavete certificate pentru contactul cu alimentele, ceea ce presupune ca aceste lavete pentru industria alimentara sa fie produse, ambalate si transportate in conditii de igiena maxima. De asemenea, materia prima din care sunt fabricate trebuie sa provina din surse verificate, pentru a evita orice fel de risc de contaminare a produselor finite. Un alt aspect important este culoarea lavetelor. In general se recomanda ca in industria alimentara sa se utilizeze lavete de unica folosinta, de culoarea albastra, acolo unde lavetele sau suprafetele sterse intra in contact cu alimentele. Totodata este recomandata implementarea unor lavete pe codul culorilor si desemnarea de culori diferite pentru zone diferite si a evita migratia acestora ( ex: toalete – lavete rosii ; linii de productie – lavete albastre; TESA – lavete galbene etc. )


Restrange descrierea

...Vezi mai mult
Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!