Dezinfectanti suprafete | Solutii dezinfectante pentru suprafete - Sterge.ro

Dezinfectant suprafete

Ce sunt dezinfectantii de suprafete si la ce ii folosim?

Dezinfectantii de suprafete sunt solutii care contin substante biocide si au rolul de a dezinfecta suprafetele pe care sunt aplicati.

Cel mai des intalnit dezinfectant de suprafete este dezinfectantul pentru suprafete pe baza de alcool , deoarece are un spectru de biocide foarte larg, este usor de utilizat si nu lasa niciun fel de reziduu pe suprafata pe care se aplica. Dezinfectantii cu alcool sunt utilizati in toate tipurile de industrii si nu necesita clatire, ceea ce ii face foarte simplu de utilizat.

Atunci cand e nevoie de dezinfectarea unor suprafete mai mari, dezinfectantii pe baza de alcool pot deveni o solutie impractica sau mult prea costisitoare.

Filtreaza
0 filtre active

In aceste situatii, se recomanda utilizarea unor dezinfectanti pe baza de clor, aldehide sau peroxid de hidrogen.

În domeniul medical, utilizarea eficientă a dezinfectanților constituie un factor critic și important în prevenirea cu infecții asociate spitalului  În primul rând, suprafețele pot contribui la transmiterea unor microbi epidemiologic, cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), Enterococcus rezistent la vancomicină (VRE), și alți viruși (de exemplu, norovirus, rotavirus și rinovirus). Cercetările au demonstrat că suprafețele din apropierea pacienților infectați se contaminează frecvent cu Staphylococcus aureus și Enterococcus, iar contaminarea poate persista ore întregi, săptămâni pe suprafețe uscate. Personalul medical își poate contamina mănușile (sau mâinile în absența utilizării mănușilor) prin atingerea unor astfel de suprafețe, ceea ce implică ca suprafețele contaminate servesc ca rezervor sau sursă de infectare cu agenți patogeni în spitale. Produsele noastre te vor ajuta să menții igiena suprafetețelor, find avizate de Ministerul Sanatatii din Romania și fiind recomandate pentru uz medical, cat si pentru dezinfectarea dispozitivelor medicale.

Menținerea unui mediu de lucru curat in industria alimentară este esențială în prevenirea bolilor de origine alimentară. Bacteriile pot crește pe suprafețe nesalubre și apoi pot contamina alimentele. Doar pentru că o suprafață de lucru arată curată, nu înseamnă că este și igienică. Asigurați-vă întotdeauna că curățați și igienizați o zonă de lucru înainte de a începe să pregătiți mâncarea.

Curățarea cu săpun și alți detergenți este doar un pas al procedurii de curățare. De asemenea, este necesar să se igienizeze. Curățarea va îndepărta orice murdărie sau grăsime, dar nu va ucide neapărat bacteriile sau alți agenți patogeni. Numai un dezinfectant va ucide bacteriile, fungiile, virusurile și va asigura că zona este sigură pentru prepararea alimentelor.Un plan de curățenie este important în orice zonă de pregătire a serviciilor alimentare. Din fericire, avem produsesele potrivite pentru tine, care sunt avizate de Ministerul Sănătății și sunt potrivite pentru contactul cu produsele alimentare.

Dezinfectarea suprafetelor de contact (birouri, mese, mobilă, clanțe) trebuie făcută oriunde: acasă, pentru a te proteja pe tine și pe cei mici, la birou, pentru menținerea unui spațiu igienic, în spațiile de învățământ (grădinițe, școli, licee etc.), la restaurante, lifturi, etc. Poți preveni îmbolnăvirea prin dezinfectarea suprafețelor!.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos