Detergent ecologic - Produse igiena Sterge.ro

Detergent ecologic

Cum alegi un detergent ecologic bun ?

1. Ce tip de certificare trebuie sa detina detergentul ecologic?

Exista mai multe tipuri de certificari in materie de sustenabilitate atunci cand vine vorba de detergenti.

Cea mai des intalnita este certificarea Ecolabel, emisa de catre Comisia Europeana.

Cradle-to-Cradle este una dintre cele mai exigente certificari in materie de sustenabilitate, pe care foarte putini producatori reusesc sa o obtina, datorita criteriilor foarte stricte care trebuie respectate.

Filtreaza
0 filtre active

Poti citi mai multe despre aceasta certificare pe blogul nostru, accesand articolul Ce este Certificarea Cradle-to-Cradle™

Ecocert este o alta certificare de mediu intalnita la solutii de curatare si in anumite cazuri, chiar si la dezinfectanti de suprafete ( cum ar fi dezinfectantul de suprafete Purell

2. Esti utilizator casnic sau companie?

Daca esti utilizator casnic, atunci este bine sa alegi un un detergergent ecologic in ambalare compacta, fie de 750 ml, in cazul celor gata de folosire, fie de 1000 ml, in cazul detergentilor ecologici concentrati.

Daca esti utilizator profesional ( companie ), atunci este recomandat alegi doar detergentiiecologici concentrati, acestia fiind varianta cea mai economica pentru utilizarea intensa. Costul redus in utilizare vine din faptul ca majoritatea detergentilor ecologici profesionali de calitate au dilutii de lucru intre 0.25% si 1%. Acest lucru inseamna ca din 1 L de detergent ecologic concentrat vei obtine intre 100L si 400L de detergent ecologic gata de utilizare.

3. Ce domeniu de activitate are compania ta?

Este foarte important sa alegi detergentul ecologic in functie de mediul in care lucrezi, deoarece acest lucru va influenta atat dilutia de lucru necesara pentru a avea rezultate optime, cat si tipul de detergent ecologic necesar.

De exemplu, daca lucrezi intr-un mediu foarte curat, in care se face curatenie frecvent, cum ar fi domeniul medical, in care se face curatenie de mai multe ori pe zi, atunci ai nevoie de un detergent ecologic foarte concentrat, cu o dilutie de lucru foarte mica ( 0.25% ), astfel incat sa obtii un cost in utilizare scazut.

Daca lucrezi intr-un mediu curat, in care se face curatenie periodic ( o data la cateva zile ), atunci ai nvoie de un detergent ecologic cu o dilutie de lucru medie ( 0.5%-1% ), deoarece gradul de murdarie nu va fi unul ridicat, insa, datorita frecventei mai mici de curatenie, este nevoie ca acesta sa fie eficient.

Daca lucrezi intr-un mediu industrial, acolo unde sunt necesare atat curatenia regulata cat si solutii de curatare eficiente, atunci este recomandat sa alegi detergenti ecologici foarte concentrati..

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!