6 beneficii ale spălării corecte a mâinilor - Sterge.ro

6 beneficii ale spălării corecte a mâinilor


Cunoști pe cineva care ar putea fi interesat? Distribuie acest articol.

Oricât de simplu ar părea, spălarea corectă a mâinilor rămâne cel mai eficient mod de a elimina germenii și bacteriile dăunătoare de pe mâinile noastre. Acest lucru previne răspândirea bolilor și vă menține mediul în siguranță, proaspăt și curat.

Există multe modalități simple de a menține mâinile curate.

Metodele obișnuite utilizate în multe locuri de muncă includ utilizarea suficientă a apei și săpunului sau a dezinfectanților pe bază de alcool atunci când apa nu este ușor accesibilă.

Va fi mai ușor să luăm în serios spălarea mâinilor atunci când cunoaștem beneficiile menținerii mâinilor curate cât mai mult posibil și, de asemenea, a menținerii mediilor igienizate corespunzător.

Zonele Periculoase

Bacteriile sunt peste tot! Le avem și în corpul nostru! Unele dintre ele sunt bune și avem nevoie de ele ca organismal să funcționeze corect, dar altele pot face ravagii. Dacă acestea din urmă copleșesc sistemul imunitar, oricine se poate îmbolnăvi.

Curățați-de-fiecare-dată-când-gătiți

Cel mai obișnuit loc din casa noastră sau locul de muncă unde bacteriile sunt cel mai probabil să se răspândească este baia. Din motive evidente, băile sunt locurile cele mai susceptibile unde coloniile de bacterii să se multiplice și apoi să fie transportate și transferate la alte obiecte prin contact.

Bacteriile ajung în cele din urmă pe telefoanele mobile, pe haine, pe mânerele ușilor și în corpul tău. De aceea este important să se spele corect mâinile, deoarece aceasta este prima linie de apărare împotriva contagiunii bacteriene.

Există statistici îngrijorătoare care indică un procent mare de carduri de credit și telefoane mobile au fost testate pozitiv pentru urme de deșeuri fecale pe ele. Un studiu realizat de Harvard Medical School oferă expresiei „bani murdari” și o întorsătură cu totul nouă. Și anume, a arătat că 94% din bancnotele aflate în circulație în prezent au fost testate pozitiv și pentru că aveau urme de deșeuri fecale pe ele. Pentru o persoană sănătoasă cu imunitate puternică, aceste fapte nu sunt un motiv de îngrijorare. Din păcate, nu toată lumea are un sistem imunitar puternic.

Copiii insa, care tocmai își construiesc sistemul imunitar și cetățenii în vârstă sunt cu siguranță mai sensibili; ca să nu mai vorbim de cei care gestionează boli precum HIV și hepatita. Acești oameni au un sistem imunitar slăbit și sunt întotdeauna expuși riscului de a contracta bacterii dăunătoare dacă trăiesc în medii murdare.

Așadar, pe lângă susținerea spălării regulate a mâinilor, este, de asemenea, important de reținut că, pentru ca mâinile noastre să fie efectiv libere de germeni, trebuie să fie spălate corect.

Vă spălați pe mâini cum trebuie?

Publicațiile legate de sănătate ale Școlii de Medicină Harvard indică faptul că mâinile trebuie frecate împreună timp de cel puțin 15 secunde după aplicarea săpunului. După ce se face acest lucru, mâinile pot fi clătite cu apă curentă sub robinet. Spălarea bună a mâinilor necesită concentrarea pe palme, dosul mâinilor și, de asemenea, pe vârful degetelor. Aici, am evidențiat pașii corespunzători pentru spălarea mâinilor pentru a le menține fără bacterii dăunătoare.

Spalarea mainilor in industria alimentara
 1. Udați-vă mâinile ținându-le sub apă timp de câteva secunde
 2. Frecați săpunul peste palmele și pe dosul mâinilor.
 3. Când este suficientă spumă, continuați să vă frecați palmele.
 4. Frecați palma unei mâini peste dosul celeilalte mâini trecând degetele unul peste celălalt în același timp; repetați asta pentru cealalta mana.
 5. Frecați-vă palmele, trecându-vă și degetele unul peste celălalt.
 6. Cu degetele de la o mână, rulați dosul degetului pe cealaltă mână și invers.
 7. Frecați degetele mari pe palmele fiecărei mâini, unul după altul, cu mișcări circulare.
 8. Luați degetele unei mâini în palmele celeilalte și frecați cu mișcări circulare, faceți acest lucru pentru ambele mâini.
 9. Clătiți ambele mâini cu apă.
 10. Uscați-vă mâinile de preferință cu un prosop de hârtie.
 11. Folosiți acest prosop pentru a închide robinetul.
 • Dozatoarele de săpun cu cartuș vidat – cel mai igienic mod de a folosi săpunul. Acestea sunt și cel mai ușor de reumplut.
 • Dozatoare de prosoape de hârtie – ajută intotdeauna la protejarea produselor de ștergere dar le aduc și foarte aproape de locul de spălare. Dozatoarele pot dispensa corect orice tip de prosop de hârtie – rolă, prosoape impăturile sau role cu derulare centrala. Alegeti intotdeauna in funcție de nevoile Dumneavoastra.
 • Dezinfectante gel pentru mâini  – Sporiți-vă eforturile de spălare a mâinilor cu dezinfectante puternic hidratante. Explorați produsele noastre…
dispensere gojo senzor tfx

Cât de des ar trebui să vă spălați pe mâini?

Este evident că trebuie să va spălați pe mâini în mod regulat, dar ce înseamnă asta? Se poate să vă spălați prea mult pe mâini?

Ei bine, spălarea exagerată pe mâini  poate răni pielea, dar asta poate fi remediată cu loțiune de mâini. Nu există o cotă zilnică de spălat pe mâini pe care trebuie să o atingeți pentru a rămâne sănătos. Totul depinde de mediul de lucru și de ce faceți pe parcursul zilei.

Ar trebui să vă spălați pe mâini:

 • După folosirea toaletei
 • Înainte de a atinge sau de a mânca alimente
 • Când sunt murdare
 • După o utilizare prelungită a obiectelor cunoscute că adăpostesc bacterii, de ex. telefoane mobile, volanul mașinilor de uz public, mânere vizibil murdare etc
 • Spălați-vă mâinile dacă strănutați sau tușiți în mâini

De fapt, este mai ușor pentru copiii care sunt monitorizați îndeaproapede părinți să-și mențină mâinile curate cu mementouri constante.

Pe de altă parte, adulții care sunt de obicei prinși cu activitățile zilnice au o tendință mai mare de a trece cu vederea spălarea mâinilor.

Cunoașterea impactului pozitiv al spălării mâinilor asupra vieții și asupra familiei, în general, este un bun factor de motivare pentru a ține pasul cu bunele obiceiuri de igienă.

Cele mai importante beneficii ale spălării mâinilor

1. Crearea unui mediu de lucru sigur

Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru personalul medical și pacienți în primul rând dar nu numai. În orice mediu de lucru vă aflați, este essential să vă amintiți aceste beneficia. Totuși, importanța igienei mâinii in mediul medical este crucială. Natura multor tipuri de proceduri medicale este foarte delicată. De obicei, se ocupă de organele interne expuse sau de trecerea medicamentelor în organism. Deci, în aceste cazuri particulare, spălarea mâinilor trebuie luată în serios, deoarece bacteriile dăunătoare pot pătrunde cu ușurință în corpurile noastre pentru a provoca mai mult rău. Unitățile medicale bune au facilitățile de bază pentru spălarea mâinilor ușor accesibile. Aceste facilități ar trebui utilizate în mod regulat de către medici, pacienți și vizitatori. În plus, acele facilități trebuie să fie impecabile, iar dozatoarele de săpun, dezinfectanții și alte articole trebuie să fie ținute sub control  în mod regulat.

De asemenea, unitățile speciale de eliminare a deșeurilor trebuie să fie și în toaletă. Eforturile pentru crearea unui mediu de lucru mai sigur includ, de asemenea, o spălare a mâinilor mai amănunțită și mai detaliată decât se așteaptă de la alți angajați. Există un anumit mod în care personalul medical se pregătește pentru operații și intervenții și necesită mult săpun de înaltă calitate.

2. Prevenirea diareei și a bolilor intestinale incomode

Contactul cu materii fecale încărcate cu bacteriile cauzatoare poate duce la diaree și boli intestinale. Spălarea regulată a mâinilor va elimina aceste materii fecale și bacteriile de pe mâinile noastre chiar și atunci când le-am contactat de la alte persoane sau obiecte. Dacă această contaminare se întâmplă din nou și din nou, este posibil ca angajații din orice mediu de lucru să dezvolte probleme cronice cu bacteriile intestinale. Noile bacterii pe care o persoană le introduce în sistemul său intestinal cu mâinile murdare distrug echilibrul care este greu de restabilit. Acest lucru se numește SIBO – Creșterea excesivă a bacteriilor intestinale subțiri. Ai un intestin subtire sanatos? Intestinul tău subțire ar trebui să fie un mediu aproape steril, dar este predispus să devină vulnerabil la bacterii prin intermediul paraziților intestinali, intoxicații alimentare,…

https://t.co/KwMb5DVrYP – Dr. Daryl Rich (@CoreRoanoke) 26 martie 2018 Deși există multe tratamente pentru astfel de boli, acestea sunt foarte încăpățânate și cel mai bine ar fi să fie prevenite. Știți ce include prevenirea? Bineînțeles – spălare regulată și asiduă a mâinilor.

3. Evitarea infecțiilor oculare comune

Infecțiile oculare sunt de obicei cauzate de bacteriile care intră în ochi de pe mâinile noastre. Ar fi grozav dacă v-ați abține să nu vă atingeți ochii cu mâinile goale. Cu toate acestea, de obicei se întâmplă involuntar. Prin urmare, cel mai bine este să tratați acest lucru într-un alt mod. Controlați ceea ce puteți – spălați-vă mâinile. Menținerea mâinilor curate prin spălare regulată va preveni infecțiile comune.

Cu toate acestea, infecțiile oculare comune care apar ca urmare a contactului direct cu diferiți germeni sunt: Conjunctivită (ochi roz) Keratită, Blefarită. Toate aceste infecții încep cu simptome similare: înroșirea ochiului, durere ușoară, senzație de mâncărime, vedere încețoșată și altele asemenea. Din nou, în timp ce aceste probleme nu sunt foarte dificil de tratat, prevenirea este un curs de acțiune mult mai înțelept.

Nu trebuie să vă atingeți niciodată ochii cu mâinile nespălate, iar spălarea mâinilor trebuie să fie minuțioasă. Găsiți o vastă ofertă acum de postere gratuite pentru spălarea mâinilor pe care le puteți descărca și posta în toaletele de la birou, pentru a le reaminti constant angajaților să practice o bună igienă a mâinilor la locul de muncă.

Nu lăsați germenii să se dividă și să cucerească! Germenii sunt cei mai mari navetiști. Durează doar 30 de secunde să migreze de la un loc infestat la gazda sănătoasă.

4. Obstrucția infecțiilor căilor respiratoria

În același mod, germenii care provoacă aceste infecții se găsesc de obicei pe mâinile murdare. Spălarea regulată a mâinilor va elimina cu ușurință acești microbi, menținându-vă în siguranță. Experții spun că 80% dintre bolile respiratorii infecțioase precum răceala și gripa se datorează mâinilor murdare.  http://t.co/eMGZwOVUdu — Lungcaire Plus (@lungcaireplus)

Germenii care provoacă infecții respiratorii includ bacterii, virusuri și chiar unele ciuperci. Simptomele pot fi destul de comune pentru toți: Tuse, Strănut Curgerea nasului,  Secreții nazale, Congestie nazala. Cu toate acestea, gripa ar putea fi cea mai enervantă și cea mai frecventă infecție respiratorie. În timp ce virusul care îl provoacă este în aer, transmiterea prin aer nu este atât de eficientă. Adevărul este că cele mai multe cazuri de gripă sunt cauzate de transmiterea virusurilor către zonele umede ale feței de către mâinile murdare.

5. Reducerea conținutului de bacterii de pe mâini.

Se știe că bacteriile rămân pe mâini și pe alte obiecte de zile întregi! Aceasta înseamnă că, dacă nu vă spălați pe mâini așteptând ca bacteriile să moară, este posibil să aveți o surpriză. Acestea vor rămâne pe mâini, sau chiar mai rău – vor ajunge la ochi sau gură, provocând infecții. Nu uitași să acordați o grijă suplimentară spălării sub unghii. Cei care sunt predispuși la mușcatul de unghii pot suferi de multe consecințe neplăcute. Unghiile degetelor adăpostesc tot felul de microorganisme și rozându-le, aceste bacterii urâte ajung în gură și intestin, crescând astfel riscul de a dezvolta infecții gastro-intestinale care duc la diaree și dureri abdominale.

Se știe că bacteriile se dezvoltă pe facturi de hârtie timp de două săptămâni întregi. Acest lucru este înfricoșător, dar spălarea regulată a mâinilor vă poate menține protejat.

6. Păstrarea locului de muncă fără bacterii.

Curățarea regulată a echipamentelor de birou utilizate în mod obișnuit cu un produs de curățare pe bază de alcool poate reduce numărul de bacterii de pe ele. Totuși, acest lucru nu vă salvează de prezența lor. De asemenea, ar trebui să vă spălați mâinile în mod regulat pentru a preveni ca mâinile să fie mediul prin care bacteriile sunt transportate în jurul biroului.

Igiena mâinilor

Tot ce are nevoie o toaletă la locul de muncă pentru a asigura o igiena perfectă a mâinilor.

Dezinfectant toalete

Preveniți în primul rând germenii de toaletă să vă ajungă la mâini. Igienizați scaunele. Explorați mai multe

În general, spălarea corectă a mâinilor vă menține sănătos. Suntem aproape constant înconjurați de oameni. În jurul tău fiecăruia fi oameni care strănută și tușesc. Dacă bacteriile ajung pe mâini, pot pătrunde în corp dacă nu vă spălați căt se poate de des pe mâini.

Dezinfectanții pentru mâini pot fi, de asemenea, folosiți pentru a reduce bacteriile atunci când nu există săpun sau apă. Utilizarea dezinfectanților pentru mâini nu va oferi aceeași protecție ca o spălare reală a mâinilor, dar veți ajunge să aveți mai puține bacterii pe mâini.

Cea mai bună practică este să spălați bine mâinile și să le uscați bine. După aceea, terminați cu o picătură de dezinfectant. În acest fel, mâinile  vor fi perfect curate. Toate acestea sună rezonabil și par a fi o idee deloc rea. Totuși, mulți oameni nu o fac suficient. Nu că oamenii nu vor să fie curați. Cel mai des uită să se spele pe mâini când ar trebui. De aceea, trebuie să li se reamintească, mai ales la locul de muncă, unde pot face cel mai mult rău.

Asigurați un loc de muncă sigur și sănătos prin parteneriatul cu Sterge.ro.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!