7 trucuri de întreținere a bicicletei - Sterge.ro

7 trucuri de întreținere a bicicletei

7-trucuri-de-întreținere-a-bicicletei

Întreținerea bicicletei este importantă pentru fiecare dintre noi. Indiferent dacă mergi cu bicicleta în mod regulat la serviciu, la concursuri sau pur și simplu ieși pe trasee de câteva ori pe lună, trebuie să fii la curent cu întreținerea de bază pentru a preveni condițiile nesigure și surprizele costisitoare ce pot să apară pe drum.

Întreținerea bicicletelor nu trebuie să fie dificilă. Vă puteți menține bicicleta să ruleze și în viitor, urmând aceste sfaturi simple de întreținere a bicicletei.

1. Păstrează bicicleta curată

Așa cum iți speli mașina ca să arate perfect și să funcționeze bine, vei dori să cureți și bicicleta pentru a-i prelungi durata de viață. Curățarea bicicletei te va ajuta să împiedici acumularea de murdărie și grăsime să deterioreze piesele mecanice. Tot ce ai nevoie este o găleată, apă, detergent biodegradabil, un burete mare, o lavetă de microfibră și o periuță de dinți veche sau altă perie mică pentru a curăța totul: cadrul bicicletei, lanț, lanțuri, pedale, frâne, scaun etc.

Păstrează-bicicleta-curată

2. Lubrifiază trenul de transmisie

Șterge și curăță întotdeauna lanțul după o plimbare. Procedând astfel, lubrifiantul va avea timp să lucreze în lanț. Unora le place să lubrifieze înainte de plimbare, dar acest lucru poate atrage praful și murdăria. Când utilizezi lubrifiant, adăugă doar o cantitate mică și șterge cu o lavetă orice exces. Utilizarea a prea mult lubrifiant poate atrage mai multă murdărie și poate afecta negativ schimbarea.

Ai nevoie de o recomandare de lubrifiant? Întreabă magazinul local de biciclete de încredere. Și dacă ai un exces de vaselină cumpără un produs de curățat lanțul sau la fel de bine un degresant pentru a scăpa de grăsimea grea.

3. Inspectează anvelopele

Nimic nu este mai rău decât să te oprești și să schimbi o anvelopă lăsată în timpul călătoriei. Inspectează întotdeauna anvelopele și verifică presiunea. După ce te-ai asigurat că anvelopele tale sunt umflate corect, verifică-le pentru alte deteriorări sau uzură care le-ar putea cauza neplăceri în timpul călătoriei.

inspectie-anvelope-bicicleta

4. Asigură-te că șuruburile și piulițele sunt strânse

Nu lăsa bicicleta să se destrame în timp ce mergi! Poți păstra lucrurile în siguranță  verificând rapid dacă există șuruburi sau piulițe slăbite înainte de a pleca. Dacă observi că ai pierdut niște piulițe sau șuruburi în timpul călătoriei, asigură-te că poți repara lucrurile imediat purtând câteva piulițe și șuruburi de rezervă cu tine.

5. Verifică frânele

După cum probabil știi, frânele bune sunt esențiale. Plăcuțele de frână se uzează în timp, așa că asigură-te că verifici plăcuțele de frână între vizitele la service-ul pentru biciclete. Tot ce trebuie să faci este o plimbare rapidă acasă și să încerci frâna. Dacă simți că frânele tale sunt moi, probabil că plăcuțele de frână trebuie înlocuite.

6. Află cum să repari o anvelopă lăsată (printre altele)

Asigură-te că nu rămâi blocat în mijlocul drumului, învățând cum să repair anvelopele. YouTube are câteva videoclipuri utile pe acest subiect.

7. Du-ți bicicleta la service

În fiecare sezon, este important să iți întreții bicicleta, ducând-o la un centru de service. Cu cât  te asiguri că bicicleta este în stare de funcționare în mod obișnuit, cu atât va trebui să cheltuiești mai puțin pentru întreținerea sezonieră.

service-biciclete

Ai nevoie de produse de întreținere? O parte dintre ele se gasesc aici!

 • Detergent ecologic universal, TANET Multiclean 715779, Green Care, curatare impecabila fara urme, 750ml, certificat Ecolabel, Cradle-to-Cradle, Ecolabel Austria, CLP free

  25.89lei + TVA bucata
 • Laveta tesuta din microfibra 40x 40, 20 lavete / set R6016

  3.37lei + TVA bucata
 • Lavete pentru stergerea ochelarilor, din microfibra, 15x15cm

  3.06lei + TVA bucata
 • Spray de curatare/degrasare industrial, 500ml, tesa® Industry Cleaner 60040, pentru ceara, ulei, grăsimi, reziduuri din cauciuc şi silicon

  76.11lei + TVA bucata

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!