9 sfaturi esențiale pentru curățenia perfectă în spitale - Sterge.ro

9 sfaturi esențiale pentru curățenia perfectă în spitale

curatenia-perfecta-in-spitale

Cercetările au descoperit că unul din 10 pacienți din spitale suferă de o infecție asociată asistenței medicale. Îngrijirea în spitale este esențială pentru a reduce răspândirea bolii, astfel încât pacienții să nu cedeze noilor infecții. Dacă aveți nevoie de sfaturi despre curățenia adecvată în spitale, ați ajuns la locul potrivit.

Iată cele nouă cele mai bune sfaturi ale noastre.

Curățare și dezinfectare

Ei bine, curățenia de Paște este foarte importantă. Trebuie să cureți și zonele pe care în mod normal nu le atingi in curățenia zilnică sau săptămânală.

Procedurile și metodele de curățare a spitalului trebuie să includă curățarea și dezinfectarea întregii camere. Când curățați o suprafață, particulele de murdărie sunt îndepărtate, dar bacteriile pot fi încă prezente.

Lavetele din microfibră sunt fantastice pentru a culege murdăria și germenii de pe o suprafață. Personalul trebuie să le umezească cu apă curată sau cu un detergent comercial, astfel încât să fie eficiente.

curatare-si-dezinfectare

Apoi, personalul trebuie să folosească un spray dezinfectant pentru a ucide bacteriile care persistă pe blaturi și pereți. Este ușor să fii mulțumit și să cureți doar suprafețe mari, dar este responsabilitatea personalului de curățenie să dezinfecteze locurile greu accesibile, deoarece viețile pacienților sunt în joc.

Personalul de curățenie trebuie să urmeze instrucțiunile de pe etichetele chimicalelor, astfel încât camera de spital să fie dezinfectată complet. Dacă personalul omite pași sau nu așteaptă suficient de mult ca agentul de curățare să funcționeze, bacteriile dăunătoare vor fi în continuare prezente.

De asemenea, personalul trebuie să schimbe frecvent lavetele din microfibră pentru a preveni răspândirea bacteriilor în întregul spital. Când se curăță camera unui pacient, dacă o pătură sau o pernă cade pe podea, trebuie înlocuite imediat. În plus, personalul spitalului ar trebui să sfătuiască pacienții să nu aducă prea multe articole în cameră, cum ar fi flori și alte lucruri personale.

Amintiți-le că excesul de dezordine ar putea aduce bacterii care ar putea pune în pericol sănătatea celorlalți pacienți.

Alegeți dezinfectantul potrivit

Atunci când alegeți produse dezinfectante de spital, luați în considerare cât de eficient este agentul de curățare, profilul său de siguranță și dacă va deteriora suprafețele. Personalul de curățenie trebuie să stabilească dacă timpul de păstrare al produsului va fi atins în mod realist în cadrul procesului de curățare.

De asemenea, personalul trebuie să aibă un sistem cu lavete sau șervețele de unică folosință pentru a reduce riscul de contaminare încrucișată.

alegere-dezinfectant-potrivit

A se purta EIP (echipamentul individual de protecție) adecvat

La curățenia spitalului, personalul trebuie să poarte echipamentul individual de protecție (EIP) potrivit. Personalul trebuie să își curețe mâinile cu săpun lichid sau cu un produs pe bază de alcool și să pună șorțuri de unică folosință.

De asemenea, trebuie să poarte ochelari de protecție și să pună mănuși de latex, astfel încât să nu aibă contact direct cu suprafețele contaminate. Folosirea necorespunzătoare a mănușilor poate răspândi agenți patogeni mortali.

Personalul trebuie să aibă acces la diferite mănuși, în funcție de camerele pacientului și de sarcinile care implică articole foarte murdare. Personalul trebuie să schimbe mănușile între momentele de curățenie, să nu le poarte niciodată pe holuri și să schimbe mănușile atunci când intră într-o cameră rezidențială sau într-o toaletă comună. Odată terminate procedurile, personalul trebuie să arunce mănușile, șorțul, ochelarii și  masca chirurgicală.

Personalul trebuie apoi să își curețe bine mâinile odată ce părăsește camera. Este important să încurajăm igiena adecvată a mâinilor cu personalul de curățenie pentru a preveni contaminarea încrucișată.

Concentrați-vă pe suprafețele cu atingere ridicată

Una dintre cele mai importante proceduri de curățare a spitalului este dezinfectarea zonelor cu atingere ridicată. Pacienții pot lăsa în urmă microorganisme pe suprafețe, astfel încât personalul trebuie să abordeze atent zonele cu atingere ridicată. Acestea includ balustrade pentru pat, mânere, întrerupătoare de lumină, balustrade pentru baie și robineți. Igienizarea frecventă a spitalului elimină contaminarea, astfel încât pacienții sau lucrătorii din domeniul sănătății să rămână în siguranță.

Lucrați din zonele curate la cele murdare

O greșeală masivă este curățarea locului cel mai murdar, adesea baia, și mutarea în părțile mai curate ale camerei de spital. Când faceți acest lucru, creșteți șansa de a răspândi agenți patogeni în întreaga cameră. În schimb, personalul ar trebui să înceapă din camerele celor mai sănătoși pacienți și să termine în toaletele celor mai bolnavi.

Personalul de curățenie trebuie de asemenea să înceapă de la cel mai înalt punct al camerei până la cel mai jos și din exterior în interior, astfel încât personalul să nu se întoarcă singur.

Reduceți poluarea aerului

Un spital curat asigură că toate pericolele biologice nu se infiltrează în fluxul de aer. Personalul de curățenie al spitalului trebuie să ruleze lenjeria de pat murdară de pe corp înainte de a le pune în coșurile de lenjerie.

De asemenea, personalul trebuie să lege în siguranță sacii de gunoi, fără exces de aer în sac, astfel încât aerul să rămână curat pentru pacienți. Dacă nu există un purificator de aer, trebuie să instalați un purificator de aer sau un filtru de aer în incintă.

Alegeți un filtru de aer HEPA adevărat, aici HEPA înseamnă aer cu particule de înaltă eficiență și este un tip de filtru de aer care curăță aerul, prinde particule mici, cum ar fi sporii de mucegai, polenul și alte bacterii care plutesc în aer. Purificatorul de aer asigură aerul curat în incintă.

Evitați contaminarea încrucișată

Cea mai mare provocare pentru personalul de curățenie al spitalului este eliminarea instantanee a contaminanților. De exemplu, mopul și lavetele tradiționale aduc garantat bacteriile înapoi în instalație, astfel încât acestea trebuie îndepărtate în consecință. O modalitate eficientă de a preveni contaminarea încrucișată este pulverizarea, aspirarea și eliminarea contaminanților pentru a se asigura că bacteriile nu părăsesc încăperea.

Aruncați deșeurile în mod corespunzător

Este esențial ca personalul de curățenie să elimine în mod corespunzător deșeurile. Şervețelele folosite, ambalajele şi materialele de curăţare de unică folosinţă trebuie puse într-un sac de gunoi şi apoi aruncate.

Evitați să atingeți interiorul sacului și asigurați-vă că sacul de gunoi nu se revarsă. Dezinfectați frecvent coșurile de gunoi și folosiți căptușeli pentru a facilita curățarea și îndepărtarea gunoiului.

aruncare-deseuri

Este important de reținut că sacii de gunoi trebuie să fie suficient de groși pentru a preveni ruperea, perforarea și trebuie să fie impermeabili. Dacă există conținut umed, personalul de menaj al spitalului trebuie să dubleze sacii de gunoi pentru a se asigura că nu se scurg.

Minimizați conținutul chimic

Chiar dacă dezinfectarea camerei de spital este esențială, fiți atenți la pacienți și la numărul de substanțe chimice utilizate. Nu numai că puteți dăuna pielii personalului, dar poate irita căile nazale ale pacienților. Găsiți o soluție de curățare eficientă, dar care să nu debordeze de substanțe chimice nocive.

Acum știți cum să mențineți efficient curățenia în spitale.

Personalul de curățenie trebuie să aibă pregătirea potrivită, echipamentul și atenția la detalii, astfel încât suprafețele cu atingere ridicată să fie curățate temeinic și toate deșeurile să fie eliminate în mod corespunzător.

Respectarea procedurilor garantează nu numai siguranța personalului de curățenie, ci și a pacienților. Curățenie fericită!

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!