Ce faci când vrei să crești agilitatea unui business?

Mulți termeni de business pe care îi folosim sunt încărcați cu mai multe înțelesuri și astfel pot crea confuzii între interlocutorii care înțeleg lucruri diferite din aceleași cuvinte.

Iată câteva exemple: Inovație, Managementul Schimbării, Transformare Digitală, Strategie Digitală, Managementul Performanței, Disruptiv, Inteligență Artificială, Agile, chiar și start-up.

Atunci când cineva utilizează cuvântul “Agile”, se poate referi la organizații agile, agilitate în business, la organizații ‘Agile’, la mentalitatea și principiile ‘Agile’, la metode ‘Agile’ sau pur și simplu la oameni agili.

  • O persoană agilă este cineva care se mișcă ușor și repede.
  • Agilitatea în business are legătură cu rapiditatea deciziilor și adaptarea la modificarea contextului.
  • O organizație agilă este cea care reușește să se miște ușor și repede pe piețele pe care activează, dând dovadă de o agilitate crescută în business.
  • Mentalitatea ‘Agile’, pornită din dezvoltarea de software, se referă în primul rând la ‘Agile Manifesto’ și principiile asociate.
  • Metodele ‘Agile’ transpun mentalitatea ‘Agile’ in practică și vin de obicei cu un set de etape, pași, activități, roluri, artefacte.
  • Organizațiile ‘Agile’ sunt cele care au adoptat ‘Agile Manifesto’ si principiile asociate în felul cum funcționează ca afacere și interacționează cu clienții și partenerii. Astfel de organizații aplică de obicei un mix de metode ‘Agile’ și au structuri organizaționale adaptate susținerii acest nou mod de operare.

Recomandari sterge.ro