Cum cureți corect cuptorul cu microunde? - Sterge.ro

Cum cureți corect cuptorul cu microunde?

Iată cum cureți un cuptor cu microunde în doar 7 pași:

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai des folosite aparate în bucătărie. Pe măsură ce îl folosești, mâncarea, murdăria și grăsimea se acumulează în timp. Dacă nu îl cureți la scurt timp după ce ai încălzit mâncarea, murdăria se întărește și devine mult mai dificil de curățat. Nu numai asta, dar bacteriile se vor acumula în interior și bucătăria ta va începe să miroasă. Poți evita toate acestea cu strategiile noastre dovedite de curățare a cuptorului cu microunde.

Consultă ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

De ce ai nevoie?

Pasii pentru a curata eficient cuptorul cu microunde:

 1. Umple un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde până la jumătate cu apă.
 2. Scoate o lămâie din frigider și tăiați-o în jumătate.
 3. Stoarce jumătate din lămâie în bol. Natura acidă a sucului de lămâie va ajuta la descompunerea murdăriei și a grăsimilor din interior.
 4. Pune vasul în cuptorul cu microunde.
 5. Pornește cuptorul cu microunde timp de 5 minute. Pe măsură ce se încălzește, sucul de lămâie și apa vor produce abur care se va atașa de zonele înconjurătoare, curățând cuptorul cu microunde.
 6. Scoate cu grijă vasul din cuptorul cu microunde. După 5 minute, acest bol va fi foarte fierbinte. Așa că pune-ți niște mănuși de cuptor sau folosește o lavetă pentru a scoate vasul din cuptorul cu microunde.

7. Șterge suprafața cu un prosop de hârtie sau o lavetă din microfibră. Șterge suprafața cât este caldă; mâncarea și murdăria se vor desprinde mult mai ușor. Acum că apa și sucul de lămâie au avut șansa să se evapore și să slăbească murdăria din cuptorul cu microunde, ar trebui să poți șterge cu ușurință interiorul cuptorului cu microunde. Nu uita de ușa cuptorului și de exteriorul lui. Poți chiar scufunda microfibra în amestecul de suc de lămâie și apă pentru a șterge exteriorul.

Ai grijă doar că va fi încă fierbinte. Încearcă lavetele de microfibră Vileda PVA Micro, vor face minuni la cuptorul cu microunde.

Metoda de mai sus este doar o strategie eficientă dintre multe. Dacă nu ai o lămâie la îndemână, iată câteva metode diferite pe care să le încerci!

Cum cureti cuptorul cu microunde folosind bicarbonat de sodiu:

Modalitatea  este foarte asemănătoare cu curățarea cuptorului cu microunde cu lămâie. Singurul ingredient suplimentar de care vei avea nevoie este, desigur, bicarbonatul de sodiu. Iată cum o faci:

 1. Umple până la jumătate cu apă un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde.
 2. Adăugă aproximativ două linguri de bicarbonat de sodiu în bol.
 3. Pune vasul în cuptorul cu microunde timp de trei până la cinci minute.
 4. Scoate vasul termorezistent din cuptorul cu microunde (atenție: va fi fierbinte).
 5. Șterge murdăria din interior. Asta e!

Acum, scufundă prosopul de hârtie sau laveta de microfibră în bol și șterge ușa cuptorului cu microunde și exteriorul.

Dacă nu ai nevoie de o curățare profundă, există o modalitate mai rapidă de a folosi bicarbonatul de sodiu. Pur și simplu stropește zona cu bicarbonat de sodiu și amestecă-l cu murdăria pentru a o descompune. Un burete curat – Vileda Pur Activ – funcționează excelent aici pentru a îndepărta petele dure. După ce ai terminat, asigură-te că îndepărtezi excesul de bicarbonat de sodiu din cuptorul cu microunde.

Curățarea cuptorului cu micorunde folosind oțet și apă

Dacă nu ai bicarbonat de sodiu sau o lămâie, oțetul și apa sunt a treia modalitate eficientă de a curăța cuptorul cu microunde. Oțetul alb este cel mai bun pentru această treabă casnică.  Raportul dintre oțet și apă depinde mai mult sau mai puțin de tine. Doar asigură-te că diluezi oțetul cu puțină apă pentru a reduce puterea. Pentru pete ușoare, o lingură de oțet la o cană de apă va fi suficientă. Dacă acest lucru nu funcționează pentru tine, adaugă mai mult oțet. Poți merge până la un raport de 2:1 de oțet și apă (⅓ cană de apă la ⅔ cană de oțet) dacă petele pur și simplu nu cedează. Dar, acesta este cel mai frecvent utilizat pentru grăsimi dure și mucegai. Soluțiile unu la unu, sau mai multe soluții puternic diluate, sunt opțiuni mult mai populare pentru a curăța cuptorul cu microunde.

Cum îmi curăț cuptorul cu microunde fără oțet? Pentru a vă curăța cuptorul cu microunde fără oțet, puteți merge oricând cu metoda tradițională: detergent de vase și apă.

Daca ai nevoie de ceva mai puternic, poti folosi si un degresant de bucatarie, Tana Grease Classic face minuni și reduce la maxim timpul de curățare.

Cât de des ar trebui să cureți cuptorul cu microunde?

Curăță cuptorul cu microunde o dată pe săptămână pentru a Evita acumularea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute în bucătărie. Dacă încălzești alimente cu încărcătură mare de sosuri  poate fi necesar să îl cureți mai des. Dacă îl folosești rar, poți sta mai mult de o lună fără să-l cureți.

Doar nu lăsa murdăria să stea foarte mult timp.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!