De ce sa alegem lavete industriale specializate in locul lavetelor din bumbac ? - Sterge.ro

De ce sa alegem lavete industriale specializate in locul lavetelor din bumbac ?

Lavetele industriale specializate sunt fabricate din polipropilena sau polietilena ca baza, pentru rezistenta si abraziune, in care se integreaza fibre de celuloza, pentru absorbanta si eficienta.

Lavetele de bumbac, desi utilizate la scara larga, in mod “traditional”, sunt o solutie de compromis, care ajunge sa genereze costuri foarte mari in utilizare: costuri de achizitie + costuri datorate eficientei reduse + costuri de colectare.

O comparatie intre lavetele de bumbac si lavetele profesionale poate fi facuta dupa mai multe criterii, printre care:

1. Capacitatea de absorbtie

Majoritatea lavetelor de bumbac disponibile pe piata noastra sunt de fapt resturi textile, taiate si ambalate in diverse moduri. De cele mai multe ori, bumbacul care se regaseste in componenta lor nu este de foarte buna calitate ( asta in cazul in care nu exista si elastan in compozitie, ceea ce se intampla 90% din timp ). Absorbanta acestor lavete este de maxim 2 ori cat greutatea lor in stare uscata ( ex: 1 laveta de 35 de grame absoarbe intre 35 si 70 de grame de lichid ). Aceasta absorbanta scade considerabil atunci cand sunt utilizate pentru stergeri de ulei sau alte lichide vascoase.

Prin comparatie, lavetele profesionale specializate ofera o absorbanta de pana la 5-6 ori greutatea lor ( ex: 1 laveta de 35 de grame absoarbe pana la 210 de grame de lichid ).

De ce este importanta capacitatea de absorbtie? Dupa cum probabil v-ati dat deja seama, o capacitate mai mare de absorbtie inseamna un consum mai mic de lavete, ceea ce duce la o economie  de costuri. Mai mult, apar reduceri de costuri cu deseurile ( asa cum stiti, lavetele incarcate cu ulei sau resturi industriale sunt considerate deseuri periculoase si trebuie colectate de companii specializate ). Reducerea de costuri cu deseurile reiese atat din faptul ca scade greutatea de lavete-deseu, precum si datorita faptului ca fiecare laveta contine mai multe subtante ( ulei, vaselina etc. ) decat materie prima ( bumbac ).

2. Viteza de absorbtie

Lavetele profesionale specializate contin fibre de celuloza, intr-o structura special conceputa, pentru a oferi o viteza foarte mare de absorbtie. Aceasta caracteristica are ca beneficiu marirea eficientei utilizatorilor si reducerea timpilor necesari pentru stergeri, ceea ce conduce la cresterea productivitatii.

3. Ambalare

Faptul ca lavetele industriale specializate sunt ambalate intr-un mod foarte compact reprezinta un beneficiu atat din punct de vedere logistic ( sunt mai usor de manipulat ), cat si din punct de vedere al spatiului de depozitare.

4. Calitate constanta

De multe ori, in cazul lavetelor de bumbac disponibile pe piata din Romania, calitatea lavetelor poate sa difere de la o comanda la alta, motivul fiind faptul ca ele provin din resturi textile. Acest lucru poate avea impact in nenumarate feluri in activitatea dumneavoastra. Prin comparatie, lavetele industriale specializate au mereu acelasi nivel ridicat de calitate.

Contacteaza-ne acum pentru a discuta despre nevoile tale specifice de stergeri si iti vom face o propunere personalizata.

  • ROLA LAVETE INDUSTRIALE XTRA DUTY 500 – alb

    324.90lei + TVA rola
  • ROLA LAVETE INDUSTRIALE Tork 530137

    269.96lei + TVA rola
  • ROLA LAVETE DE DEGRESARE XTRA PRECISION 500

    202.08lei + TVA rola


Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!