Impactul produselor de curățare asupra mediului - Sterge.ro

Impactul produselor de curățare asupra mediului

Cu toții ne dorim să trăim și să muncim în spații sănătoase, curate și bine întreținute. Produsele de curățenie ajută în această activitate. Îndepărtează praful, alergenii și germenii din mediul nostru de lucru. Dar…

V-ați gândit vreodată la impactul asupra mediului și asupra sănătății al substanțelor chimice de curățare?

Impactul-produselor-de-curățare-asupra-mediului

Impactul asupra mediului

Utilizarea comercială a produselor de curățare afectează mediul interior și exterior și poate duce la poluare și deșeuri.

  • Poluarea apei – Mii de substanțe chimice din produsele de curățare sunt spălate în râuri. Unele persistă în mediu și intră în lanțul trofic.
  • Poluarea aerului – Compușii organici volatili (COV) din produsele de curățare pot afecta calitatea aerului din interior și se pot adăuga smogului exterior. În plus, transportul duce la emisii de carbon de la camioane.
  • Deșeuri – Multe containere de transport pentru detergenți nu sunt fabricate din materiale reciclabile. Ambalajele și sticlele goale ajung adesea în gropile de gunoi. Materialele periculoase pot avea o cerință specială care necesită de obicei energie pentru transport și eliminare.

Pericole pentru sănătate

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, peste 2,1 milioane de operatori de curățenir lucrează în SUA. Aproximativ 6% dintre ei se confruntă cu răni la locul de muncă din cauza expunerii la substanțe chimice. Acesta este doar personalul profesionist  dar toți ocupanții clădirii intră în contact cu produsele de curățare într-un fel sau altul.

Există sarcini ușoare de curățare, cum ar fi ștergerea birourilor și blaturilor. În plus, oricine din clădire poate respira compușii volatili din produsele de curățare.

dermatita-de-contact-iritanta

La nivelurile de utilizare tipică, riscul de efecte adverse asupra sănătății din cauza produselor de curățare chimice este destul de scăzut. Cu toate acestea, reducerea pericolelor potențiale este o parte integrantă a siguranței managementului chimic. Anumite substanțe chimice pot irita pielea, ochii sau gâtul. Unele produse de calitate chiar pot fi periculoase în forme concentrate.

Produsele de curățare pătrund în mediul înconjurător în timpul utilizării regulate prin clătirea, prin scurgere sau evaporarea în compuși volatili. Reziduurile pot rămâne pe suprafețe și instrumente de curățare.

De ce să alegeți verde?

A deveni verde este mai bine pentru mediu. Produsele chimice verzi curăță clădirea cu mai puțină poluare a aerului din interior. Ele sunt, de asemenea, mai puțin dăunătoare pentru lucrătorii în servicii de curățenie și pentru ocupanții clădirilor.

Cumpărarea de detergenți concentrați reduce impactul ambalajului și transportului. Detergenții ecologici folosesc adesea ambalaje reutilizabile, reduse, reciclate sau reciclabile. Utilizarea de produse mai puțin periculoase poate reduce costurile eliminării adecvate a agenților de curățare rămași.

Produsele verzi ar trebui să aibă unele sau toate aceste caracteristici: biodegradabilitate, toxicitate scăzută, conținut scăzut de COV, ambalaj minim produs cu mai putina energie.

Considerații de achiziție

Când comandați produse de curățare, luați în considerare funcționalitatea, costul și impactul asupra mediului. Fiți atenți la afirmațiile vagi, cum ar fi „ecologic”, deoarece nu are o definiție clară. Organizații precum Tana prin gama Green Care analizează produsele pentru efectele asupra sănătății umane și asupra mediului.

Cumpărătorii ar trebui să cerceteze personal produsele pe care le cumpără.

Cereți distribuitorilor și producătorilor să clarifice și să-și definească afirmațiile ecologice.

Două considerente principale sunt ingredientele și transportul.

  1. Din ce este făcut? Aruncă o privire la ingrediente. Evitați pe cât posibil substanțele chimice potențial dăunătoare. În schimb, optați pentru produse regenerabile, biodegradabile și non-toxice făcute din lucruri precum ulei de pin, citrice și semințe.
  2. Cum este ambalat și expediat? Ambalajul ușor și eficient duce la mai puține deșeuri. Optează pentru ambalaje care sunt reciclabile și realizate din materiale reciclate. Folosirea sticlelor reîncărcabile și a produselor concentrate reduce, de asemenea, deșeurile. Produsele concentrate reduc volumul și greutatea transportului, reducând emisiile de carbon din transport. Urmați instrucțiunile producătorului pentru diluarea și manipularea formulelor concentrate. Achizițiile în vrac pot reduce impactul transportului.

Întreprinderile responsabile din punct de vedere social iau măsuri pentru a preveni poluarea și riscurile pentru sănătate. Dezvoltarea unui sistem formal de management de mediu ajută o companie să definească obiective clare pentru reducerea impactului asupra mediului.

Luați măsuri pentru a reduce deșeurile, a reduce emisiile și a utiliza eficient materialele. Reducerea impactului asupra mediului al produselor de curățare este mai bună pentru sănătatea angajaților și pentru cea a planetei.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!