Programul Santinela pentru îmbunătățirea siguranței depozitului - Sterge.ro

Programul Santinela pentru îmbunătățirea siguranței depozitului

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, aproximativ 5 din 100 de angajați din depozit au suferit o anumită formă de accidentare la locul de muncă în decurs de un an. Aceeași sursă raportează că 17 lucrători din depozite și-au pierdut viața la locul de muncă.

Acest lucru subliniază un fapt simplu: un depozit poate fi un loc periculos de lucru. Aceasta înseamnă că siguranța trebuie să fie o prioritate pentru fiecare proprietar de depozite.

programul-santinela-pentru-depozite

Ghiduri pentru siguranța depozitului

Siguranța depozitului cuprinde un set de ghiduri de reglementare și cele mai bune practici din industrie care asigură un mediu de lucru sigur pentru personalul acestuia. Aceste linii directoare ajută lucrătorii să înțeleagă mai bine mediul lor de lucru, reducând în același timp riscurile potențialelor pericole profesionale. Aceste pericole, și anume solicitarea fizică, căderea obiectelor, expunerea la obiecte dăunătoare, împiedicări și căderi etc., sunt accidente frecvente în depozite care ar putea compromite grav sănătatea lucrătorilor, dar pot afecta și nivelul productivității din depozite.

Angajatorii unor astfel de lucrători pot fi supuși controlului de către organizații precum Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA), conducând uneori la amenzi usturătoare în cazuri de management defectuos sau neglijență.

De ce este importantă siguranța în depozite?

Menținerea măsurilor de siguranță în depozitul dumneavoastră este esențială pentru prevenirea rănilor, creșterea productivității, loialitatea lucrătorilor și îmbunătățirea calității muncii în depozit.

Să dezvăluim primele 4 beneficii:

Prevenirea accidentelor la locul de muncă Potrivit Departamentului Muncii din SUA, alunecările, împiedicările și căderile sunt a doua cea mai mare cauză a accidentelor de muncă.

importantă-siguranța-în-depozite

Acest lucru este obișnuit în depozitele în care motostivuitoarele  se prăbușesc sau angajații alunecă, se împiedică, suferă căderi, se expun la materiale periculoase și la căderea articolelor. Toate acestea au rezultat pur și simplu din măsuri de siguranță inadecvate.

In consecință sunt necesare multiple măsuri de prevenție.

Îmbunătățiți starea podelelor și a locurilor de acces prin:

  • reducerea pantelor neuniforme,
  • curățarea eventualelor scurgeri de ulei de pe podele
  • îndepărtarea resturilor și a aglomerărilor de deșeuri
  • aplicarea de benzi anti-alunecare acolo unde este nevoie

Aceste practici pot ajuta la prevenirea sau reducerea la minimum a unor astfel de accidente în depozit.

Stabiliți o cultură a siguranței

Lucrul în depozite înseamnă expunerea la diverse rutine și aparent facile in munca de zi cu zi, ceea ce poate duce la confortul și mulțumirea lucrătorilor. Cu toate acestea, menținerea unei culturi sănătoase la locul de muncă care subliniază importanța siguranței ajută la evitarea riscului ca lucrătorii să subestimeze potențialele pericole la locul de muncă care pot duce la răniri sau deces.

Creșteți loialitatea lucrătorilor

Angajații siguri sunt angajați loiali. Prin menținerea unor măsuri adecvate de siguranță în depozit, lucrătorii se pot simți în siguranță. Acest lucru va întări, la rândul său, încrederea și loialitatea la locul de muncă.

Reduceți riscul de amenzi mari

Accidentele din depozit apar mai ales din cauza unor factori precum încălcarea standardelor de siguranță și lipsa aplicării măsurilor de siguranță. Prin urmare, devine importantă implementarea măsurilor de siguranță în depozit, deoarece diligența necesară în protocoalele de siguranță ar putea reduce amenzile în cazul cererilor de vătămare.

Sfaturi de siguranță

Din cele de mai sus, putem fi de acord că implementarea măsurilor de siguranță ar trebui să fie preocuparea principală a fiecărui proprietar de depozite.

Depozitele joacă roluri vitale în lanțul de distribuție, iar lipsa măsurilor de siguranță adecvate poate perturba lanțul, ducând la întârzieri evitabile și pierderi economice.

Iată 6 sfaturi de siguranță care vă vor îmbunătăți rapid siguranța depozitului:

1. Determinați traseele pentru stivuitoare.

Un sfat important de siguranță pentru orice depozit este definirea căilor pentru stivuitoare și cricuri. Accidentele cu stivuitoare sunt principalele cauze ale accidentelor în depozit, care pot fi evitate asigurându-vă că traseele lor sunt clare și definite. În unele cazuri, cursurile lor ar trebui simplificate și ajustate pentru a evita virajele dificile, vizibilitatea scăzută și erorile umane. Folosiți întotdeauna benzi de marcare de calitate

demarcare-trasee-depozit

2. Păstrați-vă depozitul organizat și ordonat

Un alt sfat esențial de întreținere a depozitului este să păstrați mediul curat și ordonat. Asigurați eliminarea regulată și adecvată a deșeurilor și mențineți suprafețele curate și aranjate. Proiectați și implementați un Plan de management al traficului în depozit care include semnalizările depozitului, cum ar fi indicatoare de limită de viteză, semne de pericol, indicatoare de flux de trafic etc. Acest lucru va fi complementar cu Regula de siguranță de 3 metri cerută de OSHA pentru a preveni accidentele în jurul instalațiilor și echipamentelor.

3. Asigurați iluminare adecvată

Iluminarea slabă crește riscul de accidente din cauza alunecărilor, împiedicărilor și căderilor în depozite. Toate scările, trotuarele, rampele, zonele de andocare și subsolurile trebuie să fie bine iluminate pentru a preveni accidentele. Angajații trebuie să aprindă luminile ori de câte ori intră într-o cameră întunecată. Prin urmare, operatorii de depozit ar trebui să se asigure că întrerupătoarele de lumină sunt plasate în apropierea ușii și toate becurile, corpurile de iluminat și cablurile trebuie reparate imediat după apariția oricăror defecțiuni.

4. Permiteți numai personalului certificat să manipuleze echipamentele

Majoritatea echipamentelor din depozit necesită un manevrarea de către un expert. Este esențial să vă asigurați că numai personal calificat se ocupă de astfel de articole pentru a evita accidentele rezultate din funcționarea necorespunzătoare a echipamentului.

stivuitor-personal-calificat

5. Acoperiți ferestrele de pe acoperiș cu luminator și plasă de siguranță pentru trapă

Dacă lucrătorii dvs. vor fi pe acoperișuri, plasa de siguranță  va ajuta la prevenirea uneia dintre principalele cauze de deces la locul de muncă – căderea prin ferestre deschise sau luminatoare.

Un singur pas greșit ar răni un lucrător care nu bănuiește, dar nu cu o plasă de siguranță pentru luminatoare. Plasa de siguranță este ușor de instalat și oferă o soluție simplă pentru a se asigura că lucrătorii din depozit de pe acoperișuri sunt în siguranță.

În mod similar, instalați plase de siguranță pentru trapa la deschiderile de podea și de acoperiș, mai ales dacă aveți o deschidere în acoperișul depozitului dvs.

6. Furnizați și purtați echipament personal de protecție (EIP)

Lucrătorii din depozit fără EIP sunt predispuși la arsuri, lovituri și tăieturi. Echipamentele de protecție personală, cum ar fi mănuși de lucru imersate, veste de siguranță cu vizibilitate ridicată, căști de protecție, cizme etc., trebuie furnizate lucrătorilor pentru a le purta în orice moment în timpul lucrului.

Pentru personalul de curățenie, ochelarii de protecție și pantofii cu bombeu metalic sunt EIP esențiale, în timp ce lucrătorii care manipulează materiale periculoase ar trebui să aibă mănușile, ochelarii și măștile de protecție specifice.

Optimizați-vă siguranța în depozit cu ajutorul specialiștilor Șterge.ro! Accidentele din depozit sunt la cotele cele mai mari în ultimii 12 ani, dar nu aici se termină povestea. Astăzi, multe depozite au fost nevoite să intensifice productivitatea din cauza scăderii personalului și a cererilor de vătămări cauzate de accidentele din depozit.

Aceasta nu trebuie să fie povestea Dumneavoastră! Alegeți programul Santinela!

Este un program de inovator de identificarea riscurilor la fața locului pentru prevenirea vătămărilor și  managementul bunăstării angajaților pentru depozitul dvs.

Colaboram cu tine și cu lucrătorii tăi pentru a construi un loc de muncă pozitiv și sigur. Contactați specialiștii Șterge.ro astăzi și haideți să facem din depozitul dvs. un mediu mai sigur.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!