TOP 5 LUCRURI DE IMPORTANTE CÂND CUMPERI PANTOFII DE PROTECȚIE - Sterge.ro

TOP 5 LUCRURI DE IMPORTANTE CÂND CUMPERI PANTOFII DE PROTECȚIE

Cu ce riscuri se vor confrunta picioarele tale ?

Deși există încălțăminte de protectie multifuncțională pe care o poți alege, pentru a reduce expunerea la rănirea picioarelor, este important să știi ce riscuri vei întâmpina. Încălțămintea de protectie este atât de importantă, încât, spre exemplu, Guvernul Canadei are o publicație pe acest subiect numită “Protejează-ți picioarele!”

Există opțiuni de protecție specifice pentru anumite riscuri, cum ar fi:

 1. Soc electric
 2. Obiecte ascuțite care ar putea pătrunde în orice parte a piciorului
 3. Obiecte care ar putea cădea de deasupra piciorului
 4. Descărcări explozive sau electrostatice
 5. Expunerea la apă, căldură sau frig
 6. Expunerea la scânteile de sudură, metal topit sau lichide corozive

7. Teren neuniform unde este necesar sprijinul pentru glezne

Ce simboluri ar trebui să fie pe încălțămintea de protecție?

Majoritatea oamenilor au auzit sau au văzut triunghiul verde de pe cizmele de protectie și se simt siguri că acest lucru indică că cizmele au îndeplinit un standard. Dar ce înseamnă de fapt toate simbolurile? Consultanții noștri zonali te pot ajuta sa alegi corect și să identifici din index-ul de simboluri ceea ce indică acestea. Nu ai informații despre ce încălțăminte trebuie să alegi? Este de preferat să ceri ajutorul nostru.

Ar trebui să aleg stilul sau confortul?

Confortul ar trebui să învingă stilul, dar nu ar trebui să alegi unul sau altul. Cu atât de mulți producători de încălțăminte de protectie, pantofii de protectie vin în opțiuni atletice, cizme întregi și bocanci. Este important să selectezi o opțiune care să nu fie incomodă, mai ales tinand cont de numărul de ore în care pot fi purtate. Iată câteva considerații:

 1. Pantofii nu trebuie să vă ciupească picioarele.
 2. Nu ar trebui să simți apăsare în vârfurile degetelor de la picioare.
 3. Pantofii care sunt fie prea îngusti, fie prea largi vor provoca disconfort în timp.
 4. Dacă picioarele tale au tendința de a transpira, caută incălțămintea de piele care elimină umezeala.
 5. Plimbați-vă cu pantofii înainte de a-i cumpăra pentru a testa potrivirea.
 6. Permiteți umflarea potențială a picioarelor.
 7. Pune siguranța pe primul loc, confortul pe al doilea și apoi uită-te la stil.
 8.  Nu uitați să purtați șosete de calitate pentru a vă ajuta în confort.

Cât ar trebui să mă aștept să plătesc pentru incaltamintea de protectie?

Poate ai auzit zicala, primești ceea ce plătești. Când vine vorba de încălțăminte de siguranță, în funcție de riscurile la care ești expus, acest lucru se poate aplica cu siguranță. Pielea poate fi mai respirabilă decât materialele sintetice, durabilitatea tălpii exterioare poate face o diferență asupra duratei de viață a încălțăminții și atenție și la tălpile interioare care se pot rupe și pot provoca durere și disconfort.

Un specialist în alegerea echipamentului de protecție te va ajuta să alegi încălțămintea potrivită pentru nevoile și bugetul tău!

Când ar trebui să-mi schimb încălțămintea de protecție?

Cu toții dorim să obținem cea mai lungă utilizare posibilă de la încălțămintea noastră. Când totuși încălțămintea uzată crește riscul de rănire?

 • Uzură: de îndată ce observați că o componentă de protecție începe să iasă la vedere, fie că este vorba de un deget întărit, talpă intermediară din oțel, tijă de oțel sau protecție metatarsiană, ar trebui să vă înlocuiți imediat bocancii. Siguranța pe primul loc!
 • Protecția din metal: Protecția metalică se poate zdrobi și nu se va retrage, în timp ce compozitul este mai puțin probabil să prezinte daune fizice, așa că încercați să luați aminte la acest aspect, deoarece încălțările sunt testate la impact major sau la perforare. Din nou, gândește-te la siguranță!
 • Separarea componentelor sau cusăturilor: Dacă ghetele dumneavoastră sunt fabricate din cauciuc sau materiale PVC, orice separare vizibilă ar trebui să vă spună că este timpul să cumpărați încălțări noi. Perechile care se destramă nu arată profesional, nu?
 • Purtat în exterior: Aceeași atenție trebuie acordată și tălpii de rulare a pantofului, deoarece odată ce a fost purtat excesiv, nu va mai fi rezistent la alunecare. Nu ai conduce un camion cu cauciucuri netede, nu?
 • Scurgeri: Dacă munca dumneavoastră implică medii umede sau expunere la substanțe chimice periculoase sau alte materiale corozive, orice semn de scurgere ar trebui să vă determine să căutați o pereche nouă. Nu este vorba doar de confort, ci de sănătatea ta.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!