Vă spălați pe mâini cu săpun contaminat? - Sterge.ro

Vă spălați pe mâini cu săpun contaminat?

va-spalati-pe-maini-cu-sapun-contaminat

*25% dintre dozatoarele de săpun cu reumplere sunt contaminate cu niveluri ridicate de bacterii periculoase

Dacă utilizați în mod regulat un dozator de săpun în vrac într-o toaletă publică sau de la locul de muncă atunci când vă spălați pe mâini, probabil că vă gândiți că eliminați microbii. Cu toate acestea, este posibil să creșteți riscul de expunere la germeni și infecții.

Dozatoarele cu umplere în vrac sunt sisteme deschise de săpun în care capacul acestora este îndepărtat și recipientul fix este reumplut cu săpun. Ele sunt adesea alternativa cea mai ieftină la utilizarea produselor de toaletă de lux și lasă mai puțină mizerie decât un săpun solid, dar mulți nu sunt conștienți că nu sunt întotdeauna cea mai igienică opțiune.

Dozatoarele cu umplere în vrac sunt sisteme deschise de săpun în care capacul acestora este îndepărtat și recipientul fix este reumplut cu săpun. Ele sunt adesea alternativa cea mai ieftină la utilizarea produselor de toaletă de lux și lasă mai puțină mizerie decât un săpun solid, dar mulți nu sunt conștienți că nu sunt întotdeauna cea mai igienică opțiune.

Fie că este vorba de toalete de birou sau fabrici, școli sau spitale – dozatoarele de săpun care țin produsul într-un rezervor reîncărcabil au fost de multă vreme singura alternativă la un săpun lichid sau o loțiune.

orificiu-dozare-dispenser-sapun-murdar
Orificiu de dozare al unui dispenser de sapun cu reumplere

După ce ai auzit aceste fapte, te vei gândi cu siguranță de două ori înainte să folosești din nou un dozator de săpun vrac!

Care sunt riscurile utilizării dozatoarelor de săpun cu reumplere vrac?

Dozatoarele cu reumplere în vrac au fost un element de bază pentru toalete de mulți ani și au încă beneficiile lor, cu toate acestea, există unele dezavantaje atunci când se folosesc.

Interiorul unui dozator de sapun lichid cu reumplere
Interiorul unui dozator de sapun lichid cu reumplere

În mod șocant, Deb Group a dezvăluit că 25% dintre dozatoarele publice de săpun reîncărcabile sunt contaminate cu un nivel semnificativ de bacterii și, în plus, pot lăsa mâinile cu de 25 de ori mai multe bacterii după spălare.

Principala problemă este că sistemele cu săpun vrac nu sunt sigilate, ceea ce înseamnă că sunt vulnerabile la contaminarea din mediu sau din mâinile persoanei care reumple sistemul. Pentru a preveni contaminarea bacteriană, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) avertizează să nu adăugați săpun într-un dozator de săpun parțial gol.

Această practică de „topping-off” a dozatoarelor este cea care duce la probleme bacteriene, ceea ce înseamnă că noul săpun poate fi, de asemenea, contaminat. Chiar și acolo unde echipamentul este curățat frecvent, folosind produse agresive precum înălbitorul, microbiologii au identificat un risc mare de recontaminare, din cauza biofilmelor – microorganisme care se lipesc unele de altele și aderă la suprafețe.

Riscurile utilizării unui dispenser de săpun vrac includ:

 • Riscul contaminării dozatorului cu factori externi, inclusiv mizerie și insecte
 • Riscul ca microbii și bacteriile din aer să contamineze săpunul
 • Riscul crescut de răspândire a germenilor și bacteriilor
 • Forța de muncă și timpul implicate la curățarea și reumplerea sistemelor
 • Riscul pentru sănătate și siguranță care poate apărea în cazul în care există o picurare sau scurgere a consumabilului
Dispenser sapun contaminat cu insecte
Dispenser sapun contaminat cu insecte

Săpunul sigilat este mai sigur!

Alternativa mai sigură și igienică la dozatoarele cu reumplere  săpun lichid vrac sunt sistemele cu cartușe sigilate, care combină un dozator de săpun protejat cu un cartuș de săpun sigilat cu ultrasunete pentru a crea un sistem de săpun igienic.

Nu există niciun contact între produs și mediu înainte ca produsul să fie utilizat pentru spălarea mâinilor, ceea ce înseamnă că riscul de contaminare este redus la minimum.

Partenerii noștri Gojo Purell au introdus pe piață gama  Gojo Foam, care poate minimiza riscul contaminării bacteriene și poate ajuta la prevenirea infecțiilor; cu acest sistem economisiți timp și bani  și ușurați povara asupra mediului.

Beneficiile complete ale gamei „Gojo Foam” includ:

 • O reducere a riscurilor de contaminare, deoarece cartușele sunt sigilate cu ultrasunete
 • O doză măsurată de produs proaspăt distribuită de fiecare dată
 • Un dozator de perete sigur, care se poate încuia
 • Cartușe proiectate să colapseze la final, ceea ce asigură utilizarea întregului produs
 • O activitate care economisește timp și costuri, deoarece cartușele sunt rapid și ușor de schimbat
 • Mai puțină mizerie, picături și pete pe pardoseală

Gama Gojo Purell de dozatoare sigilate folosește săpun spumă, care contribuie la economii semnificative de apă și energie.

dispensere gojo senzor tfx

S-a estimat că utilizarea lor poate reduce consumul de apă cu până la 45%. În plus, o gamă de formulări de spumă poartă, de asemenea, certificatul de etichetă ecologică al Uniunii Europene, sigiliul verde și logoul ecologic, ceea ce înseamnă  că au un impact redus asupra mediului, păstrând în același timp scopul lor principal de a fi eficiente și plăcut de utilizat.

Stilate, eficiente și ușor de utilizat și de întreținut – dozatoarele de cartușe sigilate sunt mai sigure și mai igienice decât cele de săpun vrac.

Dacă ați găsit acest articol util și doriți să aflați mai multe despre igiena mâinilor în toaletele publice, de ce să nu citiți articolul nostru, „Uscătoarele de mâini cu aer cald vs prosoape de hârtie

Vă veți gândi de două ori când folosiți dozatoare de săpun vrac?

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi