Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă 2022 - Sterge.ro

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă 2022


Acționați împreună pentru a construi o cultură pozitivă a siguranței și sănătății.

Siguranța este o poliță de asigurare ieftină și eficientă.

Știați că:

În fiecare zi, 6.300 de persoane mor în urma accidentelor profesionale sau a bolilor profesionale

Peste 2,3 milioane de decese post accidente de muncă au loc în fiecare an.

317 milioane de accidente au loc anual la locul de muncă; multe dintre acestea rezultând în absențe prelungite de la serviciu.

Costul uman al acestei adversități zilnice este mare, iar povara economică a practicilor necorespunzătoare de securitate și sănătate în muncă este estimată la 4% din Produsul Intern Brut global în fiecare an.

Ziua Mondială a Securității și Sănătății la Muncă 2022 va fi comemorată pe 28 aprilie 2022 și va explora tema participării și dialogului social în crearea unei culturi pozitive de securitate și sănătate. De-a lungul pandemiei de COVID-19, s-a văzut că existența unui sistem SSM puternic, care include participarea semnificativă a guvernelor, angajatorilor, lucrătorilor, actorilor din sănătatea publică și a tuturor părților relevante la nivel național și de întreprindere, a fost crucială în protejarea mediului de lucru și protejarea securității și sănătății lucrătorilor.

Prin intermediul unui dialog social eficient, guvernele și partenerii sociali participă activ la toate fazele proceselor de luare a deciziilor în domeniul SSM.

Acest lucru este important de la dezvoltarea și revizuirea politicilor SSM și a cadrelor de reglementare pentru a aborda provocările persistente și noi în SSM, până la aplicarea efectivă la nivelul locului de muncă.

Dialogul social nu numai că contribuie la îmbunătățirea politicilor și strategiilor SSM, dar este, de asemenea, esențial să se consolideze responsabilitatea și angajamentul, facilitând calea pentru implementarea lor rapidă și mai eficientă.

La nivelul locului de muncă, o cultură puternică SSM este aceea în care dreptul la un mediu de lucru sigur și sănătos este apreciat și promovat atât de conducere, cât și de lucrători. O cultură pozitivă SSM se bazează pe incluziune, prin implicarea semnificativă a tuturor părților în îmbunătățirea continuă a securității și sănătății la locul de muncă.

Într-un loc de muncă cu o cultură SSM puternică, lucrătorii se simt confortabil să își expună preocupările cu privire la posibilele riscuri sau pericole SSM la locul de muncă, iar conducerea este proactivă în colaborarea cu lucrătorii pentru a găsi soluții adecvate, eficiente și durabile, cum ar fi echipamente de protectie profesionale.

Acest lucru necesită o comunicare deschisă și un dialog bazat pe încredere și respect reciproc. Pe măsură ce continuăm să trăim printr-o criză globală de sănătate și să ne confruntăm cu riscuri continue de SSM în lumea muncii, trebuie să continuăm să ne îndreptăm spre construirea unei culturi puternice de securitate și sănătate la toate nivelurile.

Vreți să vă asigurați că vă îndepliniți corect ținta de siguranță a angajaților Dumneavoastră?

Apelați la specialiștii noștri pentru alegerea celor mai bune soluții personalizate!

    Site-ul nostru este protejat impotriva mesajelor spam de reCAPTCHA si Google. Politica de confidentialitate si Termeni si conditii sunt in vigoare.

    Alege produse de calitate de la branduri de top


    Au incredere in noi


    Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
    SUNT DE ACORD!