22 de greșeli comune de evitat când faci curățenie - Sfaturi de la experți - Sterge.ro

22 de greșeli comune de evitat când faci curățenie – Sfaturi de la experți

Când vine vorba de curățenie, există câteva trucuri inteligente care te vor ajuta să menții casa curată mai mult timp.

Detergenți, bureți, mașina de spălat vase – s-ar putea să ai instrumentele potrivite, dar totul depinde de modul în care le utilizezi. Curățarea eficientă a casei ar putea părea un proces simplu, dar există o serie de arii cheie care tind să fie trecute cu vederea. Ei bine, chiar nu ar trebui să fie.

Indiferent dacă faci o curățare profundă a băii sau o curățare rapidă pe parcursul săptămânii, este mai ușor decât crezi să  păstrezi casa curată mai mult timp. Trucul este să faci câte puțin în fiecare zi. Pentru a te ajuta să păstrezi casa cu aspect elegant, am apelat la experți în curățenie să vă împărtășească 22 dintre cele mai frecvente greșeli de curățare pe care trebuie să le evitați.

FOLOSIREA ÎN EXCES A BALSAMULUI DE RUFE

Când speli rufele dorești cele mai moi cearșafuri posibil, dar folosirea în exces a balsamului de rufe decât este recomandat de producător va avea efectul opus; doar turnarea acestuia înseamnă de obicei prea mult, ceea ce poate face țesăturile rigide și unsuroase și reduce capacitatea de absorbție a prosoapelor.

UTILIZAREA ÎN EXCES A DETERGENTULUI DE RUFE

Ridicați mâna dacă ați adăugat vreodată maim ult detergent la o încărcătură foarte murdară de rufe. Ei bine, se pare că dacă folosești prea mult, detergentul  s-ar putea să nu se clătească.

UTILIZAREA UNUI PUF PENTRU PRAF

Nu face decât să împrăștie praful de pe o suprafață pe alta. Încercați în schimb o lavetă din microfibră, care va prinde și va ține de particule în propria structură.

UTILIZAREA ACELEIAȘI CARPE DE CURĂȚARE PESTE TOT

Suprafețe cu dungi?

Este posibil să folosești în exces cârpa de curățat și să răspândești microbi în timp cureți. Chiar dacă prosopul tău nu pare vechi, ar trebui înlocuit des dacă este folosit în zone cu trafic intens (a se citi: super murdare).

SUPRAÎNCĂRCAREA MAȘINA DE SPĂLAT VASE

A stivui vase sau a pune prea multe ustensile în cuvă ar putea afecta capacitatea aparatului tău de a ajunge la aceste articole cu apă și detergent, ceea ce înseamnă că nu vor fi curățate. Și mai rău, dacă vă clătiți vasele în prealabil, este posibil să nu observați dacă au fost perfect spălate.

ARUNCAREA ANUMITOR UTENSILE DE BUCĂTARE ÎN MAȘINA DE SPĂLAT VASE

Indiferent de stilul de mașină de spălat vase pe care îl ai, unele ustensile nu ar trebui să fie introduse într-o mașină de spălat vase fără grijă. De exemplu, usturoiul este  lipicios iar bucăți de mâncare s-ar putea bloca în crăpăturile presei de usturoi dacă îl folosești și apoi îl arunci în mașina de spălat vase. Ar trebui să clătești înainte ustensilele de mână pentru a te asigura că sunt curate pentru pregătirea cinei de mâine.

UTILIZAREA DETERGENTULUI  DE VASE PE TOCĂTORUL DE LEMN

Când vine vorba de plăci de tocat din lemn, detergentul și apa caldă nu le curăță corect întotdeauna. După ce ai folosit un tocător pentru a tăia carne, înmoaie-l în soluție ușor clorinată pentru a preveni contaminarea încrucișată atunci când vă pregătiți următoarea masă.

PULVERIZAREA SOLUȚIEI DE MOBILĂ

Când pulverizezi mobila direct, se creează acumulare de soluție care este greu de îndepărtat și atrage și mai mult praf. Pulverizați o lavetă de microfibră cu polish și apoi curățați.

NU UITA SĂ CUREȚI ASPIRATORUL

Dacă uiți acest pas, vei ajunge să împingi murdăria în timp ce te întrebi dacă noul tău aspirator fantezist a meritat cu adevărat.

ÎNDEPARTAREA PRAFULUI DE PE PERVAZ

Înainte de a spăla geamurile, adică. Dacă uiți să ștergi praful de pe pervazuri, orice soluție de curățare a geamurilor care se scurge pe cadru va deveni o mizerie noroioasă. Un aspirator sau o lavetă din microfibră va rezolva bine acest lucru.

IGNORAREA COMENZILOR DE LA DISTANȚĂ

Telecomenzile tale sunt manipulate de o mulțime de oameni în fiecare zi și trebuie să fie șterse săptămânal cu dezinfectant.

IGNORAREA PUNCTELOR DE ATINGERE FRECVENTĂ

Robinetele, mânerele și clanțele ușilor sunt unele dintre cele mai atinse zone din casa ta așa că este logic să fie și cele mai încărcate cu microorganisme. Șterge-le cu un șervețel dezinfectant pentru a ține microbii la distanță.

NU LAȘI DETERGENTII DE SUPRAFEȚE SĂ LUCREZE

Lasă detergentul pentru faianță câteva minute să lucreze înainte de a clăti. Lăsându-l să stea ajută la dizolvarea murdăriei, așa că este nevoie de mai puțină curățare, mai ales când vine vorba de curățarea rosturilor.

IGNORAREA FIRIMITURILOR DE PE TASTATURĂ

Înainte de a utiliza tastatura cu un șervețel dezinfectant, asigurați-te că o întoarceți și mai întâi ștergeți firimiturile de mâncare.

DEPOZITAREA UMEDA A PERIEI DE WC

Bun, teren propice pentru bacterii!  Lasă întâi peria umedă  să se usuce peste bol.

PĂSTRAREA PERIUȚEI DE DINȚI ÎN ÎNTUNERIC

Dulapul cu medicamente ar putea părea un mediu fără germeni, dar lipsa luminii îl face predispus la bacterii. Păstrează peria de dinți la lumină

LIPSA DE IGIENIZARE A COȘULUI DE GUNOI

Dacă observi un miros neplăcut (mai ales în jurul bucătăriei), ar putea însemna că nu ai curățat suficient coșul de gunoi. Șterge-l o dată pe săptămână cu un detergent care conține înălbitor pentru a ține sub control mirosurile neplăcute.

UTILIZAREA SACOȘELOR REUTILIZABILE

Pungile de cumpărături ar putea avea bacterii alimentare persistente, așa că tratează-le ca pe orice alte țesături în ceea ce privește îngrijirea. Spală-le pe dos.

SPELI GEAMURI CÂND ESTE SOARE ?

Căldura va face ca detergentul de geamuri să se usuce înainte de a termina curățarea, lăsând urme. Zilele înnorate sunt cele mai bune.

UTILIZAREA DETERGENTULUI DE VASE PENTRU TOT

Deși acest produs de combatere a grăsimilor este puternic, lasă urme pe suprafețele care nu sunt farfurii și pahare. Prin urmare, ar trebui să evitați utilizarea acestui detergent de geamuri pe geamurile și oglinzile mașinii.

UTILIZAREA BURETELUI DE VASE MURDAR

Acești supereroi de curățare nu sunt de fapt atât de folositori dacă nu îi igienizezi la fiecare câteva zile. Pentru a face acest lucru, înmoaie buretele în apă, pune-l într-un vas care poate fi introdus la microunde și apoi încălzește-l la temperatură mare timp de un minut.

NU UITA SĂ CUREȚI MAȘINA DE SPALAT VASE

Alimentele se pot bloca în jurul filtrului mașinii de spălat vase. Scoate în mod regulat filtrul, clătește-l și rulează un ciclu cu detergent  pentru a menține mașina de spălat vase în formă maximă.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!