Cum alegi cele mai bune produse de curățenie antibacteriene - Sterge.ro

Cum alegi cele mai bune produse de curățenie antibacteriene

1-produse-de-curățenie-antibacteriene

O locuință mereu curată sau un spațiu de lucru strălucitor sunt medii sănătoase în care te poți relaxa în voie. De aceea este importat să ai la dispoziție toate soluțiile pentru îndepărtarea murdăriei și a bacteriilor care se pot ascunde chiar și în acele locuri care, la o primă vedere, pot părea curate. Indiferent că e vorba de încăpere (baie, bucătărie, living sau cameră de conferință) ori de suprafață (gresie, faianță sau pardoseală) este esențial să știi care sunt soluțiile potrivite pentru a le dezinfecta. Descoperă cele mai bune produse de curățenie antibacteriene pentru fiecare dintre acestea!

Ce sunt produsele antibacteriene?

Produsele antibacteriene sunt acele produse care conțin compuși ce interferează cu creșterea și reproducerea bacteriilor, putând fi folosite pentru dezinfectarea suprafețelor de acasă sau de la birou. Acestea pot fi săpunuri, detergenți, produse de îngrijire a pielii, dezinfectanți sau alte produse de curățenie.

Tipuri de produse antibacteriene

Soluțiile antibacteriene sunt produse de curățenie foarte bune, mai ales atunci când vine vorba de igienizat spații precum baia și bucătăria. Astfel de produse nu trebuie să lipsească nici din necesarul firmei pentru întreținerea curățeniei, nici din propria locuință. Produsele antibacteriene pot fi dezinfectanți pentru suprafețe, soluții de curățat geamuri, produse pentru bucătărie, substanțe pentru pardoseli, dezinfectanți pentru baie sau soluții pentru calcar.

Soluții pentru geamuri

Cele mai bune soluții de curățat geamuri se găsesc sub forma pulverizatoarelor care sunt ușor de manevrat. Acestea sunt economice pentru că ai nevoie de o simplă pulverizare pentru a curăța o anumită zonă și nici nu lasă urme, astfel încât nu trebuie să insiști prea mult cu laveta pentru a șterge substanța utilizată. Sunt grozave pentru orice suprafață de sticlă, ba chiar sunt eficiente inclusiv pentru curățarea oglinzilor. Ai grijă, însă, ca laveta pe care o folosești să nu lase urme pe sticlă, cum ar fi scame sau fibre, deoarece aspectul final va fi unul inestetic.

Soluții pentru pardoseli

Pentru curățarea pardoselilor poți folosi detergenți lustruitori. Aceștia conțin detergent, apă, solvenți și ceară emulsionată, fiind folosiți pentru a îndepărta murdăria și, în același timp, pentru a conferi un plus de strălucire pardoselii. Dacă, în schimb, ai nevoie să îndepărtezi straturi vechi de ceară sau murdărie care s-a depus de-a lungul timpului, atunci poți utiliza detergenți alcalini.

Produse pentru bucătărie

Curățarea bucătăriei se poate realiza ușor cu cel mai bun detergent pentru gresie și faianță. Suprafețele ceramice din bucătărie au nevoie de îngrijire specială, mai ales că petele de mâncare, de sos de roșii sau de ulei pot sări pe gresie sau pe faianță, devenind astfel mai greu de îndepărtat. Detergentul concentrat pentru suprafețe ceramice Tanet este ideal, deoarece elimină cu succes grăsimile și uleiurile, asigurând o curățenie temeinică chiar și în concentrații mici. Ai grijă să cureți inclusiv scurgătorul de vase și să înlocuiești și buretele, deoarece altminteri se poate transforma într-un loc în care se ascund bacteriile.

Produse pentru baie

Vasul de toaletă, chiuveta, cada sau cabina de duș, precum și gresia și faianța trebuie dezinfectate. Cele mai bune produse de curățat baia trebuie să aibă proprietăți antibacteriene puternice, mai ales atunci când vine vorba de curățarea vasului de toaletă, pentru care ai nevoie de produse speciale, așa cum este dezinfectantul Domestos Pure Fresh. Nu doar atât, dar nu uita să schimbi nici prosoapele cel puțin o dată pe săptămână.

Soluții pentru calcar

Apa dură poate cauza depuneri de calcar vizibile pe capurile de duș, robinete sau chiar ceainice, însă depunerile de calcar de pe rezistența de încălzire a mașinii de spălat sunt invizibile. Calcarul se tot acumulează în timp, iar acest lucru poate duce la cedarea rezistenței de încălzire.

Calcarul reprezintă o problemă și pentru cilindru, țevi și furtunuri. Mașina de spălat se poate strica, cauzând inundații, în cazul în care te confrunți cu țevi și furtunuri corodate sau care picură. Folosește, așadar, soluțiile pentru calcar care protejează mașina de spălat și îi prelungesc durata de viață.

Cum alegi cele mai bune produse de curățenie antibacteriene

2-Soluții-pentru-pardoseli

Sursă foto: Shutterstock.com

Citește cu atenție ingredientele

Verifică întotdeauna lista cu ingrediente atunci când achiziționezi soluțiile de curățenie. Dacă aceasta nu apare pe ambalaj, nu cumpăra acel produs, deoarece poate conține substanțe dăunătoare, așa cum sunt amoniacul, tricosanul, hidroxidul de sodiu, 2-butoxietanolul și percloretilena. Companiile producătoare trebuie să fie transparente în ce privește ingredientele utilizate pentru obținerea acelor produse.

Fii atent la indicațiile de pe etichetă

Cel mai bine este să achiziționezi produse naturale, eco-friendly sau naturale. Cu toate acestea, există produse pe piață etichetate astfel, care de fapt nu sunt prietenoase cu mediul. Încă o dată, lista de ingrediente te poate salva! Citește-o pentru a te lămuri dacă produsul în cauză este natural. Nu doar atât, dar pe etichetă poți găsi diferite avertizări. În cazul în care produsul este etichetat ca otrăvitor, coroziv sau periculos ori dacă poate cauza iritații sau alergii, atunci optează pentru unul eco-friendly.

Eficiența produselor antibacteriene

Atunci când folosești produse antibacteriene, este important să își facă efectul rapid. Spre exemplu, atunci când folosești o soluție de pulverizat, trebuie să o lași câteva minute pentru a-și face efectul. De asemenea, recipientul produsului antibacterian trebuie să fie ușor de manevrat, iar soluția să nu lase urme după ștergere. O soluție bună de curățare va fi eficientă și îți va face munca mai ușoară.

Sfaturi pentru curățenie și dezinfecție

3-Sfaturi-pentru-curățenie-și-dezinfecție

Sursa foto: shutterstock.com

Atunci când îți faci lista cu produse de curățenie, este important să ții cont de anumite aspecte. Alege produse biodegradabile, orientează-te către cele care sunt profesionale și eficiente, cumpără inclusiv mănuși de protecție și nu uita nici de produsele care te ajută să previi contaminarea locuinței.

Alege produse biodegradabile

Produsele biodegradabile au în componență ingrediente active care se dizolvă cu ușurință, nu deteriorează suprafețele și nu sunt toxice pentru mediul înconjurător. Calitatea de a fi biodegradabile se referă la faptul că se descompun sub acțiunea microorganismelor și al oxigenului. Optează așadar pentru produse biodegradabile, astfel încât să nu contaminezi mediul acvatic cu substanțe chimice rezistente la acțiunea factorilor biologici.

Optează pentru produse profesionale eficiente

Cele mai bune produse de curățenie profesionale sunt cele care sunt performante, ușor de folosit și de manevrat și, în același timp, prietenoase cu mediul. Detergenții profesionali sunt foarte utili pentru personalul care face curat în clădirile de birouri, dar și pentru a-ți menține locuința curată.

Folosește întotdeauna mănuși de protecție

Mănușile de menaj sunt foarte importante, deoarece produsele de curățenie pot fi nocive pentru piele. Acestea pot cauza exfoliere excesivă, alergii sau erupții cutanate. Protejează-ți așadar mâinile de substanțe chimice folosind mănuși de menaj confecționate din cauciuc natural, astfel încât să fie durabile și elastice.

Previno contaminarea locuinței sau a locului de muncă

Prevenirea contaminării locuinței sau a locului de muncă este la fel de importantă precum dezinfectarea și curățenia regulată. Pentru a evita aducerea bacteriilor de afară în interiorul locuinței, asigură-te că toți colocatarii folosesc un covor anti-contaminare înainte să intre pe ușa casei, că se descalță la intrare și că se spală pe mâini înainte de a face orice altceva. Un astfel de covor poate fi instalat inclusiv la intrarea în sediul unei companii.

Cele mai bune produse de curățenie sunt cele dezinfectante, cu proprietăți antibacteriene. Atunci când le achiziționezi, nu uita să verifici lista de ingrediente de pe ambalaj și asigură-te că printre produsele de curățenie se află și accesoriile necesare, așa cum sunt lavetele și mănușile de cauciuc. Folosește soluțiile antibacteriene în acele spații în care este necesar, astfel încât să păstrezi integritatea sanitară a locului de muncă sau să ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!