Folosirea uscătorului de mâini: avantaje și dezavantaje - Sterge.ro

Folosirea uscătorului de mâini: avantaje și dezavantaje

1-Folosirea-uscătorului-de-mâini

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/256/225/279/black-and-ceramic-sink-near-hand-dryer.jpg

Spălatul pe mâini reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de igienă personală și de sănătate publică. Deși acest obicei a fost înglobat de secole în ritualurile religioase și culturale, importanța sa în prevenirea răspândirii bolilor infecțioase a fost stabilită corect din punct de vedere medical abia în urmă cu 200 de ani. Ei bine, astăzi știm cu toții că spălarea mâinilor nu este opțională. Totuși, mulți încă nu cunosc faptul că mediile umede sunt ideale pentru dezvoltarea bacteriilor și că uscarea mâinilor joacă și ea un rol crucial pentru o igienă adecvată. Folosirea uscătorului de mâini a devenit una dintre soluțiile adoptate în acest sens, însă este oare acest aparat eficient pentru eliminarea oricărui pericol? Descoperă mai departe avantajele și dezavantajele utilizării sale.

Care sunt avantajele uscătoarelor de mâini profesionale

La cinema, în malluri, restaurante, saloane de cosmetică, spitale sau instituții publice, aproape peste tot găsim uscătoare de mâini. Aceste dispozitive sunt folosite tot mai des deoarece limitează contactul direct cu alte obiecte din grupurile sanitare și îndeplinesc toate condițiile în materie de design, costuri sau consum de energie. Iată ce avantaje prezintă folosirea uscătorului de mâini:

Investiție de durată

Pentru unele persoane, folosirea uscătorului de mâini reprezintă o investiție în confort. Acest aparat este fiabil, beneficiază de tehnologii moderne și are o durată lungă de viață, chiar dacă se utilizează în mod constant. Cel mai bun uscător de mâini dedicat zonelor cu trafic intens poate avea o rezistență în timp foarte crescută, de câțiva ani, astfel că devine extrem de rentabil.

2avantajele-uscătoarelor-de-mâini-profesionale

Sursa foto: https://p0.piqsels.com/preview/795/936/915/australia-oaklands-park-event-cinemas-marion-south-australia.jpg

Acesta permite economisirea banilor din mai multe puncte de vedere: este eficient energetic, elimină necesitate folosirii și înlocuirii zilnice a prosoapelor de hârtie, precum și timpul alocat de operatorii de curățenie pentru golirea frecventă a coșurilor de gunoi.

Uscare rapidă

Uscătoarele de mâini profesionale sunt prevăzute cu tehnologii moderne, astfel că procesul de uscare se realizează foarte ușor, în mai puțin de 10 secunde. Practic, nu trebuie decât să ții mâinile sub aparat pentru puțin timp, iar acestea vor fi uscate rapid, ca și cum nici nu te-ai fi spălat cu doar câteva secunde mai înainte.

Metodă mai ecologică

Este adevărat faptul că folosirea uscătorului de mâini reprezintă și o soluție potrivită pentru protejarea mediului înconjurător. Cu ajutorul acestui aparat se micșorează consumul de hârtie, foarte ridicat în special în unitățile cu trafic intens.

Design modern

Pe lângă beneficiile tehnice, folosirea uscătorului de mâini oferă și un aspect estetic deosebit încăperii. Dacă te orientezi către modele de top, uscătorul de mâini va avea un design extraordinar, chiar futurist. Multe produse au carcase din inox, de calitate superioară, și se asortează de minune într-o baie unde și alte obiecte sanitare urmează această caracteristică. De asemenea, sunt și uscătoare de mâini realizate din oțel inoxidabil, care rezistă la rugină și temperaturi înalte, dar și accesorii din plastic și cu un aspect destul de ingenios.

De ce să eviți achiziționarea uscătoarelor de mâini ieftine

În multe locuri, instalarea uscătoarelor de mâini se face din rațiuni pur economice. Totuși, chiar dacă ai în vedere reducerea costurilor, trebuie să iei în calcul și faptul că un produs ieftin nu-ți va oferi prea multe beneficii. Dimpotrivă. Vezi mai departe de ce este necesar să eviți achiziționarea uscătoarelor de mâini ieftine:

Lipsa lămpii cu ultraviolete pentru self hygiene

Uscătoarele de mâini profesionale sunt prevăzute cu tehnologii moderne care oferă protecție antibacteriană, dar și cu filtre HEPA care rețin germenii. De asemenea, astfel de modele beneficiază și de lumină ultravioletă, care sterilizează aerul utilizat pentru uscarea rapidă a mâinilor și este extrem de eficientă împotriva bacteriilor, ciupercilor și virusurilor. Lipsa lămpii cu ultraviolete nu asigură o igienă corectă pentru uscarea mâinilor.

Răspândirea bacteriilor pe mâinile utilizatorului

În ultima perioadă s-a vehiculat foarte des teoria potrivit căreia folosirea uscătorului de mâini ar conduce la răspândirea bacteriilor. Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au făcut un studiu în acest sens și au descoperit între 16 și 60 de colonii bacteriene în interiorul acestor aparate. Se pare că oamenii care utilizează uscătoare de mâini sunt expuși la agenți patogeni și spori, mai ales dacă dispozitivele nu sunt curățate în mod corespunzător, la intervale regulate de timp. Prin urmare, după folosirea uscătorului de mâini ar trebui să se aplice și dezinfectanți, pentru o eficiență ridicată.

Folosirea uscătorului de mâini poate contribui la răspândirea bacteriilor, însă excepție fac aparatele dotate cu o lampă cu ultraviolete, care contribuie la dezinfectarea locală și împiedică înmulțirea microorganismelor. Doar că aceste uscătoare de mâini sunt costisitoare și presupun înlocuirea periodică a lămpii cu lumină ultravioletă.

Pot răspândi Covid-19

Uscarea mâinilor cu ajutorul acestor dispozitive speciale prezintă un risc major de răspândire a noului coronavirus. Deși avem tendința să credem că folosirea uscătorului de mâini este mai igienică decât utilizarea șervețelelor din hârtie, cercetători ai Congresului European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (ECCMID) au analizat acest aspect. În urma unui studiu, s-a arătat că mâinile uscate la aparat pot contamina suprafețele atinse de zece ori mai mult decât cele uscate cu prosoape de hârtie. Jetul de aer împrăștie germenii și creează aerosoli contaminați, care ajung pe pielea oamenilor și pe alte suprafețe din jur.

Alternative la uscătoarele de mâini: recomandări de la Sterge.ro

Studiile au demonstrat că germenii se răspândesc mult mai rapid de pe pielea umedă decât de pe mâinile uscate. Spre deosebire de folosirea uscătorului de mâini, utilizarea unor dispensere cu prosoape de hârtie este mult mai igienică și mai eficientă. Descoperirile specialiștilor ne fac să ne gândim la faptul că șervețelele sunt mult mai sigure pentru sănătatea noastră și că reprezintă o alternativă bună la uscătoarele de mâini. Vezi în continuare câteva recomandări de produse pe care le poți alege în favoarea dispozitivelor care pot reprezenta un mediu propice pentru dezvoltarea și multiplicarea bacteriilor:

dispenser-mare-prosoape-de-hartie-z-foldtork-xpress-552008-0

Dispenser mare prosoape de hârtie Z fold Tork Xpress 552008 H2 negru

Ideal pentru locațiile unde traficul de persoane este mediu spre intens, acest dispenser de prosoape pentru mâini Z fold Tork Xpress 552008 H2 reprezintă o soluție optimă pentru grupurile sanitare. Este compact și poate fi amplasat cu ușurință chiar și în spațiile mai înguste, are un design atrăgător, o culoare interesantă și dimensiuni relativ mici. În plus, greutatea sa este de doar 1205 grame. Dispenserul controlează consumul de hârtie prin dozarea porție cu porție și oferă o experiență igienică și confortabilă.

dispenser-prosoape-de-hartie-cu-derulare-centrala-tork-mini-558000-0

Dispenser prosoape de hârtie cu derulare centrală Tork Mini 558000 M1 alb

O soluție compactă și elegantă pentru mediile profesionale, dispenserul de prosoape de hârtie cu derulare centrală Tork Mini 558000 M1 îi permite utilizatorului să  folosească un flux nerestricționat de șervețele. Dispozitivul cântărește foarte puțin, respectiv 735 de grame, și are o lățime de 182 mm, lungime de 175 mm și înălțime de 339 mm. Se potrivește în orice spațiu unde este necesară atât ștergerea mâinilor după spălare, cât și a diferitelor tipuri de suprafețe.

dispenser-prosoape-de-hartiepliate-tork-xpress-460004-0

Dispenser inox prosoape de hârtie Tork Multifold H2 460004

În cazul în care îți dorești un produs cu design premium, ideal pentru o locație elegantă, dispenserul din inox pentru prosoape de hârtie Tork Multifold H2 460004 îți va oferi o experiență foarte plăcută. Acesta este fabricat din inox și dispune de un înveliș antiamprentă, care contribuie la menținerea curățeniei dispozitivului. Aparatul este ideal pentru pentru a fi folosit în combinație cu prosoapele de hârtie Tork H2 100297 și Tork H2 120289.

Dispenser autocut cu senzor 95430E

Dispenser autocut cu senzor 95430E – Control Battery Handtowel White

Potrivit pentru clinici, spitale, industria HoReCa, birouri și multe alte medii profesionale, acest dispenser autocut cu senzor 95430E îmbină funcționalitatea, eficiența și performanța pentru a îmbunătăți confortul și igiena. Dispozitivul oferă un grad ridicat de igienă deoarece utilizatorul atinge doar prosopul din hârtie pe care urmează să-l folosească. De asemenea, rola de șervețele este protejată de carcasa dispenserului împotriva murdăriei și umidității. Aparatul permite alimentarea continuă cu hârtie datorită unui suport suplimentar, iar dimensiunea prosopului este reglabilă, la fel și întârzierea între rularea prosoapelor.

Dacă ai dubii cu privire la folosirea uscătorului de mâini, îți poți îndrepta atenția către dispensere profesionale cu hârtie ca să te asiguri că limitezi riscul răspândirii bacteriilor. Igiena mâinilor este vitală pentru sănătatea organismului, iar spălarea și uscarea acestora sunt esențiale pentru evitarea bolilor, de aceea, trebuie să le acorzi importanța cuvenită.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!