Combinezoane Protectie - Halate Unica Folosinta | Sterge.ro

Halate Si Combinezoane

Combinezoanele de protectie au rolul de a proteja persoana care le poarta de elemente exterioare, precum elemente chimice periculoase, vapori toxici sau bacterii / virusuri.

Este foarte important sa alegeti un combinezon de protectie in functie de nevoile specifice ale activatii, astfel incat sa va protejati corect si si eficient.

De exemplu, in cazul operatiunilor de vopsitorie, un combinezon Dupont Tyvek este solutia ideala, datorita ergonomiei superioare.

Filtreaza
0 filtre active

Atunci cand lucram in conditii cu riscuri mai ridicate, de exemplu in zone sau la aplicatii care au risc de tip Biohazard, atunci este recomandat sa se utilizeze un combinezon categoria 3, tip 6, certificat EN 14126.

Un angajator trebuie să furnizeze echipament de protecție adecvat pentru a proteja angajații de anumite pericole la locul de muncă care nu pot fi eliminate sau izolate.

Astfel de pericole ar putea include scântei și particule fierbinți, stropi de metal topit, flacără directă, căldură radiantă, solvenți, acizi, alcali, ulei, grăsimi, sânge și fluide corporale, fibre de azbest și alte substanțe periculoase

Combinezoanele trebuie să aibă un design și un material adecvat pentru a proteja oamenii de un anumit pericol. De exemplu, salopetele de protecție împotriva scânteilor și a particulelor fierbinți ar trebui să fie confecționate dintr-o țesătură rezistentă la flacără și nu ar trebui să aibă încheieturi la mâini sau picioare care ar putea prinde scântei. În plus, producătorii sunt specializați în dezvoltarea unei game de textile cu proprietăți relevante pentru protejarea împotriva diferitelor pericole, cum ar fi textilele antimicrobiene pentru utilizare în domeniul medical și pregătirea alimentelor.

Angajatorii trebuie să ia măsuri adecvate pentru spălarea și înlocuirea salopetelor atunci când devin murdare sau contaminate. Când lucrați cu pericole semnificativ deosebite, de ex. azbest sau plumb, se recomandă ca salopetele să fie spălate de spălătorii specializate, pentru a preveni expunerea familiei lucrătorilor la aceste pericole prin aducerea salopetelor murdare acasă pentru spălare.

De asemenea, este recomandat ca angajatorii să ofere un vestiar în care lucrătorii își pot păstra propriile haine, pentru a preveni transferarea particulelor de pe  salopeta murdară. Un exemplu este să oferiți fiecărui lucrător două dulapuri – unul pentru a păstra hainele personale curate și unul pentru a păstra salopeta de lucru.

Purtarea combinezonului de protecție adecvat ajută la protejarea persoanelor împotriva accidentelor. Așadar:

  • Asigură-te că combinezonul de protectie respectă standardele de siguranță corespunzătoare
  • Asigură-te că fiecare combinezon de protecție este adecvat pentru fiecare pericol special la locul de muncă
  • Asigură-te că combinezonul are măsura potrivită lucrătorului
  • Oferă/obține instruire pentru utilizarea adecvată a combinezonului de protecție
  • Asigură-te că toate combinezoanele de protecție sunt curățate și întreținute corespunzător

In cazul in care nu esti sigur ce tip de combinezon de protectie sa alegi, iti recomandam sa contactezi unul dintre specialistii nostri in echipamente de protectie si te vom ajuta sa alegi solutia potrivita.

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!