Masti FFP2 | Masti FFP3 | Masti chirurgicale - Sterge.ro

Masti FFP2, masti FFP3 si masti chirurgicale

Măștile de protecție au rolul de a ne proteja de contaminarea cu factori patogeni aerobi din exterior și a-i proteja pe cei din jurul nostru de contaminare cu eventuali patogeni pe care i-am putea răspandi noi.

În acelasi timp, mastile de protectie pot indeplini roluri diferite, in functie de specificatiile si standardele pe care le indeplinesc. Pot avea rol de echipament medical sau conform EU Category PPE – Echipament personal de protectie.

Standardul EN 1483 

O mască chirurgicală reprezinta un echipament medical.

Filtreaza
0 filtre active

Produs conform standardului EN 14683, este proiectata pentru a împiedica purtătorul să împrăștie stropi în apropierea lui. De asemenea, protejează purtătorul de potentialii stropi produsi de o persoană direct în fața lor. Cu toate acestea, în funcție de circumstanțe, nu protejează împotriva inhalării particulelor foarte mici suspendate în aer care pot transporta virusul. Există trei tipuri diferite de măști chirurgicale *:

Tipul I: eficacitatea filtrării bacteriilor> 95%.

Tipul II: eficacitatea filtrării bacteriilor> 98%.

Tipul IIR: eficacitatea filtrării bacteriilor> 98% și rezistentă la stropire.

Standardul EN 149:2001  

O mască FFP („Filtering Face piece Particles”) este o mască individuală de protecție respiratorie. Dezvoltata conform standardului  EN 149:2001, este proiectata pentru a proteja purtătorul împotriva inhalării atât a stropilor, cât și a particulelor suspendate în aer. Purtarea acestui tip de mască creaza mai mult discomfort decât o mască chirurgicală (disconfort legat de căldură, discomfort la respiratie), dar protejează de inhalarea agenților patogeni infecțioși.

De exemplu:

  1. Mastile de protectie in 3 straturi Tip II (sau masti chirurgicale) – au rolul de a filtra particulele mari din aer, atunci cand inspiram ( ex: praf ) si de a-i proteja pe cei din jurul nostru atunci cand expiram sau tusim / stranutam; De asemenea, masca chirurgicala are roulul de a proteja pacientul de eventuali stropi provenind de la medicul care il consulta
  2. Masti de protectie FFP2 / N95 / KN95 – cu sau fara supapa – indeplinesc aceleasi roluri ca si mastile chirurgicale, insa ofera un grad de filtrare  mult mai ridicat ( 94% ), protejandu-ne de particule mult mai mici, fiind recoamdante si pentru protectia impotriva Coronovairusului Covid-19
  3. Masti protectie FFP3 / N99 – filtreaza 99% din particulele din aer si sunt recomandate in medii cu particule foarte mici si foarte periculoase.

In perioadele de epidemii sau pandemii, se recomanda utilizarea mastilor chirurgicale ( masti in 3 straturi ) sau a mastilor FFP2, in functie de riscurile la care suntem expusi si de capacitatea de a respira ( in cazul unor masti FFP2, respiratia poate sa fie mai greoaie si pot deveni incomode in utilizare )..

Alege produse de calitate de la branduri de top


Au incredere in noi


Tocmai ai adaugat acest produs in cos:

Catre cos
Pentru a putea oferi o experienta complexa utilizatorilor nostri, platforma sterge.ro foloseste cookie-uri. Prin continuarea accesarii, se considera ca ati citit, inteles si ati acceptat politica de utilizare cookie-uri, si politica de confidentialitate.
SUNT DE ACORD!